Намираме се вече в четвъртия ден от тазгодишния Уимбълдън, но

...
Намираме се вече в четвъртия ден от тазгодишния Уимбълдън, но
Коментари Харесай

Финалистката от Ролан Гарос е аут: Световната №103 поднесе изненадата на деня при дамите

Намираме се към този момент в четвъртия ден от тазгодишния Уимбълдън, само че все пак имаше неизиграни мачове още от първия кръг на шампионата, като измежду тях беше и този на финалистката от Ролан Гарос - Каролина Мухова, която отпадна безславно на старта в All England Club. Именно провалянето на чехкинята се трансформира и в най-голямата изненада за дни при дамите, до момента в който в ролята на героиня влезе международната номер 103 и миналогодишна четвъртфиналистка в конкуренцията Юле Нимайер, която победи с успеха в близо 3-часова борба - 6:4 5:7 6:1. С триумфа си германката изхвърли 16-ата сложена в схемата и във втория стадий на най-стария тенис шампионат ще срещне Далма Галфи.

Още в откриващата част за дуела ясно видяхме, че нападателният тенис на Мухова въпреки и да е мощно пригодим за тревното покритие, то тя изпитва усложнения в това да поддържа равнището си на игра постоянно високо и макар че избави цели 12 брейкбола в хода на сета, не съумя да затрудни с нищо Наймайер, която бе безупречна и направи първата крачка към успеха с пробив в десетия гейм.

С настъпването на втората фаза от конфликта чехкинята съумя да усъвършенства доста качеството на ретурите си и изгодите от това не закъсняха, откакто тя отмъкна подаването на съперничката си. С това си деяние Мухова взе привидно самодейността на своя страна и разполагаше с задатък до самия край, когато позволи в завършека на сета да бъде пробита, но стремително се активизира и откликна с рибрейк, с цел да възобнови равенството в общия резултат на срещата.

Решителната трета част на старта си се разви по извънредно разочароващ метод за финалистката от Ролан Гарос, чиито неточности в представянето се завърнаха с цялостна мощ и тя значително непринудено съобщи сервиса си в актива на германката. Преломният миг настъпи в петия гейм, когато международната номер 16 си обезпечи брейкбол за съкращаване на пасива си, само че точно напрегнат Наймайер ни предложи извънредно нападателен тенис и под знака на печелившите си комбинации оцеля, с цел да дублира задатъка си в резултата броени минути по-късно и официализира сензационната си победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР