„Намираме се в процес на нарастване, което е типично за

...
„Намираме се в процес на нарастване, което е типично за
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Решения тип отваряме-затваряме създават усещане за хаос

„ Намираме се в развой на повишаване, което е типично за всяка епидемиологична или пандемична вълна, която има цикли... Решения от типа затваряме това, отваряме това основават възприятието за безпорядък, за импулсивни решения, които не са основани на справедливи обстоятелства. От страни наподобява като - вършим нещо, с цел да не наподобява, че не вършим нищо “. Това сподели пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Според нея няма ди има изпъждане на вируса въобще:

„ След една година опит виждаме, че вирусът следва епидемиологичната логичност на вирусите, които предизвикват остро респираторно заболяване, само че в никакъв случай не изчезват. Броят на заболелите в избран миг става доста по-малък. Да изчезне вирусът, е непостижима концепция и тя не би трябвало да продължава да се разпространява. Когато сме в развиването на идната пандемична вълна, би трябвало да се вземат защитни ограничения, с ангажимента, че не могат да са ефикасни, колкото ни се желае. При този вид инфекции единствената ефикасна мярка е имунизирането “.

В предаването „ Нещо повече “ проф. Кожухарова добави:

„ Страхът не би трябвало да продължава да се раздухва... Няма данни към този момент в България за по-бързото разпространение на болестта спрямо миналата вълна “.

Епидемиологът напомни, че е целесъобразно възрастните и хората с хронични болести да заобикалят посещаването на обществени места със скупчване на доста хора.

„ Първата мярка, която евентуално ще бъде взета за стягане, ще бъде децата да не вървят на детска градина или учебно заведение. Това не е посочило успеваемост досега “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР