Намираме се в повратен момент. Присъствието на трима ни заедно

...
Намираме се в повратен момент. Присъствието на трима ни заедно
Коментари Харесай

Изявление на председателя Фон дер Лайен по време на съвместната пресконференция с генералния секретар на НАТО Столтенберг и председателя на Европейския съвет Мишел

„ Намираме се в преломен миг. Присъствието на трима ни дружно тук е още едно доказателство за това какъв брой тясно работят Европейският съюз и НАТО в отговор на дейностите на Кремъл. Светът може да види, че единството е нашата мощ.

Рано тази заран президентът Путин подреди ужасяващи актове на експанзия против суверенна и самостоятелна страна и почтени хора. Ще потърсим отговорност от Русия за това скандално нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. А залогът не е единствено Донбас, а освен Украйна. Залогът е стабилността на Европа и целият интернационален ред, нашият мир. Президентът Путин взема решение да върне войната в Европа. С един съдбоносен и обединен отговор Европейският съюз ще направи допустимо най-трудно за Кремъл да продължи нападателните си дейности.

Преди към 30 минути, организирах телефонен диалог с президента Зеленски. Той ни помоли да спомагаме за каквато и да е помощ от другите заинтригувани страни. По-късно през днешния ден ще представим пакет от всеобщи и целенасочени наказания на европейските водачи за утвърждение. Ние сме тясно координирани с нашите сътрудници и съдружници — Съединените щати, Обединеното кралство, Канада и Норвегия, само че също по този начин да вземем за пример Япония и Австралия.

Този пакет ще включва финансови наказания, които мощно лимитират достъпа на Русия до финансовите пазари. Тези наказания ще имат съществено влияние. През последните седмици стопанската система на Русия към този момент беше подложена на натоварен напън. И в този момент този напън ще се ускори. Тези наказания ще подтиснат икономическия напредък на Русия, с увеличение на разноските по заеми, повишение на инфлацията, увеличение на изходящите финансови потоци и последователно намаляване на промишления комплекс.

Вторият главен дирек на нашите наказания се отнася до ограничението на достъпа на Русия до основни технологии. Искаме да лишим съветската индустрия от технологиите, които през днешния ден са извънредно нужни за построяването на бъдеще. Нашите ограничения ще отслабят софтуерната позиция на Русия в основни области, от които елитът се възползва оптимално посредством парите си. Това варира от високотехнологични съставни елементи до авангарден програмен продукт. Това също по този начин ще утежни съществено съветската стопанска система във всички области в бъдеще. Нека бъда изцяло ясна: президентът Путин ще би трябвало да изясни това на своите жители. Знам, че съветският народ не желае тази война.

Европейският съюз и НАТО работят в тясно взаимоотношение и тази рецесия ще ни сближи още повече. Наш общ дълг е да се противопоставим на най-сериозния акт на експанзия на европейска територия от десетилетия насам. Нашето единение е най-хубавата ни мощ. Кремъл схваща това доста добре и заради това се пробва да ни раздели, само че реализира тъкмо противоположното. Ние сме по-единни и по-решителни от всеки път. Ние сме един Съюз, един Алианс, единен в една цел. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР