Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се

...
Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се
Коментари Харесай

Диян Стаматов: В ужасен образователен локдаун сме, очаква ни тежко бъдеще

" Намираме се в един ужасяващ учебен локдаун. Нищо не се случва в електронното образование заради тоталната липса на интерес и от двете страни. Това ще се отразява дълго във времето и по тази причина всички ръководещи би трябвало да са наясно, че ни чака тежко бъдеще на просветителна основа “, сподели в " Тази заран “ Диян Стаматов, шеф на 119. СУ " Акад. Михаил Арнаудов “ в София.

" Задължително би трябвало да се върнем присъствено оптимално бързо, всеки ден закъснение е пагубно заплашителен за всички “, счита той.

" Връщането на учебно заведение от 1 септември е обвързвано с смяна на образователните проекти, изчистване на непотребната материална част в учебниците, със постоянна смяна на графика на образователното време “, означи още Диян Стаматов. 

Според него доста дребна част от учебните заведения са подготвени да заплащат сами за проби на учениците. В бюджета няма средства за финансиране на такива проби, а на финала на бюджетната година няма и от кое място да има.  

По думите му друга опция е това да се финансира от родителите, само че не би трябвало да се не помни, че сме в рецесия и всевъзможни опити водят до рискове.

" Тестването би трябвало да стане със самоорганизиране на родителите, които обаче би трябвало да създадат антигенни проби единствено в лаборатория, в която те преценяват, с цел да показват документ. Ако тяхното образуване е задоволително ясно и планувано, тогава шефът би могъл да се обърне към лаборатория, с цел да понижи цената на теста. Това обаче е едно договаряне напълно на търговски принцип и още веднъж средствата би трябвало да бъдат предоставени от самите родители “, изясни Диян Стаматов.

" От началото на тестването на дребните възпитаници имаме единствено два позитивни теста за ковид “, заяви той.

" 9% от учениците са имунизирани, към 3-4% имат антитела, към 4-5% са преболедували и към 10-15% имат опция да организират тестване със лични средства. Това е един дребен %, само че не би трябвало да се не помни, че тези проценти са променливи, а когато стартира образователен развой, той не може да бъде лъкатушещ “, уточни Стаматов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР