Намираме се пред нови правила на сблъсъка между САЩ и

...
Намираме се пред нови правила на сблъсъка между САЩ и
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Проксита на Иран в Ирак и в Сирия атакуват американските интереси в района

Намираме се пред нови правила на конфликта сред Съединени американски щати и Иран.Това сподели пред журналистът Мохамед Халаф и посочи, че за първи път има убити американски военни в офанзиви против бази на Съединени американски щати

Той напомни, че през последните месеци, откогато стартира войната в Газа, има към 185 офанзиви " против американските военни бази и ползи в района ":

" Да не забравяме, че хутите блокират международната търговия с дейностите си в Червено море. Проксита на Иран в Ирак и в Сирия не престават през тези месеци да нападат американските ползи в района, а това не може да се случи без заповеди от Иран, който ги финансира и въоръжава. Техеран ги употребява във външната си и вътрешна политика, когато има проблеми със Съединени американски щати и изобщо със Запада ".

Според Мохамед Халаф в идващите 24 или 48 часа са вероятни всички разновидности в отговора на Джо Байдън, който е в доста деликатна обстановка, тъй като рецензиите против него са и в Конгреса, и в Сената, а и Доналд Тръмп се включи с обвиняване, че Байдън е слаб президент, " който бездейства при офанзивите на прокситата на Иран против американските ползи в Близкия изток ".

" Иран стои зад всички офанзиви. Във войната в Газа, тъй като дава опция на " Хамас " да нападна Израел. Иран стои зад дестабилизацията. Иран е отговорен за въоръжените спорове в Сирия, в Ирак, в Ливан, в Газа, в Йемен.... Иран води война против целия свят в този миг ".

Въпрос за 1 млн. $ е дали този път ударът няма да бъде ориентиран против военни бази и стратегически обекти вътре в Иран, а не против негови проксита, разяснява журналистът и добави:

" Ако това се случи, това го желаят американските политици и в Пентагона, накъде отива районът на Близкия изток. Тук е въпросът, какво ще се случи в идващите 24-48 часа ".

Мохамед Халаф изрече съмнение, че този път Съединени американски щати ще отговори с унищожителен удар против Иран.

" Всичко зависи от отговора на Съединени американски щати против Иран и дали аятоласите желаят да има такава разширена война в района, това съответствува ли с техните ползи и с ползите на съдружниците на Иран - Китай и Русия. Това е въпросът. Какво ще вършат тези международни фактори, с цел да убедят Техеран да прекратят тази разширена война и да спрат да дават инструкции на техните проксита да престанат да нападат и да дестабилизират района ".

Журналистът акцентира, че Израел не приема " Хамас " да остане на власт и упорстват да предадат оръжието си:

" Вече има гаранции от страни в района военните водачи на " Хамас " да бъдат евакуирани, като се загатва страната Алжир, да отидат там, с цел да се по-далече от територията на Израел и палестинските територии в Близкия изток ".

По думите на Халаф Израел ще продължава да води войната в Газа, до момента в който не се уверят изцяло, че " Хамас " няма повече да бъде опасност за сигурността на страната:

" Няма да разрешат на " Хамас " да има повече оръжие. А кой ще ръководи по-късно, това никой не знае. Никой не знае какво ще се случи на идващия ден след прекъсването на тази война ".

Израел е постигнал заличаване единствено на 40% от потенциала и арсенала на " Хамас ", акцентира журналистът и посочи, че към момента има доста тунели в Южна Газа, където се намират заложниците от Израел, " обградени от военните водачи на " Хамас " и по тази причина израелците не могат да подхващат никакви дейности против тях, тъй като по този начин ще убият и личните си жители, които са в тези тунели ":

" Това е алтернативата пред Израел - дали да се откажат от техните жители и да продължат да водят тази война, като унищожават тези тунели в южната част на Газа, или да чакат някакво решение от посредничеството, което се води - освен в Париж, имаше и в други европейски страни ".

Това, което би трябвало да се реализира в околните дни, е " Хамас " да се съгласи да съобщи оръжието си и военните водачи да изоставен територията, а какво ще създадат Израел с тях, това ще се взема решение нататък, сподели Халаф и акцентира, че всички карти са в ръцете на " Хамас " - в случай че желаят да спасят народа на Газа, би трябвало да прекратят войната, израелците няма да спрат, тъй като се усещат застрашени за сигурността си.

Интервюто на Снежана Иванова с Мохамед Халаф в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР