Намираме се по-малко от седмица преди началото на първия турнир

...
Намираме се по-малко от седмица преди началото на първия турнир
Коментари Харесай

След 3-часова битка: Двукратна шампионка от Шлема е аут още на старта в Аделаида!

Намираме се по-малко от седмица преди началото на първия шампионат от Големия шлем за годината - Аустрелиън Оупън, като една от тенисистките, които таят най-хубави мемоари в исторически проект от Мелбърн, е точно двукратната шампионка Виктория Азаренка. Беларуската надалеч обаче не може да се похвали с изключително позитивни изяви от старта на новия сезон и през днешния ден инкасира проваляне още на старта в Аделаида, откакто Вероника Кудерметова оцеля в 3-часова борба против някогашната номер едно, надделявайки с крайното 2:6 7:6(4) 6:4. По този метод рускинята се класира за втория кръг на надпреварата и ще срещне сънародничката си Екатерина Александрова.

Двубоят започва с изявено преимущество в игрови проект на международната номер 9, която реализира ранен пробив и излезе напред в резултата. Отговорът на Вика пристигна с мълниеносна скорост, като беларуската с представянето си върна лентата обратно към дните си на върха в спорта и завоюва цели шест следващи гейма, с цел да запише откриващия сет против името си.

Във втората част, изцяло в прорез с видяното досега, самодейността беше напълно на страната на сервиращите, като единствените проблеми на начален удар пристигнаха за някогашната първа ракета на света в заключителния 12-и гейм, когато рускинята си обезпечи два сетбола, само че до освен това не се стигна и на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него Азаренка взе ранен превес над протичащото се, като поведе с 3:0, само че скоропостижно изпусна преднината си с лека ръка, при което Кудерметова влезе в серия от печеливши отигравания и отмъкна сета, възстановявайки общия резултат в срещата.

Решителната трета част имаше съвсем подобен процес на събитията с втората, като двете тенисистки се бяха фокусирали над личните си подавания и по всичко личеше, че ни следва да станем очевидци на нов тайбрек. Тази опция обаче се изпари напълно с достигането на деветия гейм, в който международната номер 25 се сгромоляса след поредност от грешки, до момента в който Кудерметова побърза да оползотвори разкрилия ѝ се късмет и осъществя основен пробив, който броени минути по-късно я изведе до крайния триумф в срещата.

Into the last 16 the hard way
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР