Намесата на Ярослав Качински, водач на управляващата в Полша консервативна

...
Намесата на Ярослав Качински, водач на управляващата в Полша консервативна
Коментари Харесай

Шефът на полската управляваща партия отърва от кланицата на 180 подивели крави

Намесата на Ярослав Качински, лидер на ръководещата в Полша консервативна партия, евентуално избави към 180 безстопанствени крави, бродещи свободно в западната част на страната, които ветеринарните управляващи считали да унищожат, съобщи Франс прес.

Министърът на селското стопанство Ян Ардановски заяви, че кравите, видяни в община Дешчно, ще бъдат приютени в държавна плантация след намесата на Качински и президента Анджей Дуда.

По отношение на това стадо крави, които са подивели и бродят из воеводство Любюск от 10 години, са били позволени доста неточности, сподели Ардановски, отбелязвайки, че животните не са били регистрирани, а здравното им положение е незнайно.

Според полския информативен портал oko.press тогавашните притежатели на кравите ги пуснали на независимост, откакто изгубили на търг опцията да употребяват пасища.

След десетгодишно безучастие районната ветеринарна ревизия сметнала, че в осъществяване на европейското законодателство, тези крави би трябвало да бъдат унищожени. Защитници на животните подали тъжба в съда, само че той я отхвърлил.

След като казусът стигна до медиите, бранители на животните отишли на място, с цел да се опитат да спрат осъществяването на решението. Качински, прочут като фен на животните, се застъпил за кравите.

Намесих се, тъй като за мен беше ясно, че би трябвало да спася тези крави. Въпрос на човечност, а също на отношение на държавното управление, на нашата политическа групировка, към тази част от обществото, която е сензитивна към тематиката, която обича животните, сподели по малкия екран той.

Президентът Дуда изрази сходна позиция. В Туитър той писа, че се надява на щастлива развръзка, макар че регулациите на Европейски Съюз постановат тези животни да бъдат убити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР