Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна

...
Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна
Коментари Харесай

Намерено е издирваното 2-годишно момченце от Якоруда

Намерено е дребното момченце, което в късния следобяд през вчерашния ден изчезна от вкъщи си в Якоруда,. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 70 чиновници на полицията, жандармерията, специфични екипи със следови кучета и планински спасители, детето е открито невредимо в село Бунцево, което се намира в планината на 14 километра от общинския център. 

Към момента полицията не оповестява детайлности по какъв начин момчето, което е на 2 годинки и седем месеца се е оказало там. 

Цяла нощ служители на реда претърсваха района, а през днешния ден рано сутринта разшириха периметъра. Освен Якоруда се претърсваха и районът извън обитаемото място. В фамилията има общо четири деца.

По-късно БНР пусна и детайлности за търсеното дете:. " Издирва се Мехмед Юркин на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Детето е високо към 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било видяно към 16:00 часа на 23.09.2020 година в двора на дома си в гр. Якоруда. След подаването на сигнала, към 18:00 часа на тел. 112, са подхванати незабавни издирвателни мероприятия от полицейски чиновници, чиновници на РСПБЗН-Разлог, Планинска избавителна работа и чиновници на общината. Действията по издирването на детето не престават ". Министерство на вътрешните работи пък пусна и фотография на търсеното дете.

Момчето е играело в двора на къщата, в която живее фамилията. По информация на родителите до 16 часа е било там. След като не съумели да го открият на никое място, подали сигнал в полицията.  " Последно е било в къщата си в Якоруда. В издирването са включени избавителни служби, пожарна и полиция ", казва Йорданка Шаркова, представител на регионалната дирекция на МВР-Благоевград пред Националното радио.

Близките му допуснаха, че той е бил похитен. " За секунди време детето ни изчезна ", споделя бабата на изчезналото дете. „ Е тука си играеше пред каруцата, и до момента в който влезе бабата дома към къщи, и детето го няма, за пет минути “, обяснява и дядото. Два часа по-късно родителите подават сигнал в полицията

Над 100 полицаи, жандармеристи, доброволци и планински спасители участваха в акцията по търсене. Прокуратурата пък разгласи, че е образувала досъдебно произвеждане. В публично известие се споделя, че то е за изясняване аргументите за изгубването на малолетния М.Ю. (на 2 години и 8 месеца) от гр. Якоруда, както и дали то не е вследствие на осъществено престъпление - незаконно отнемане от независимост на малолетно лице.

Разследването по случая е почнало при изискванията на необходимост с разпит на очевидец и се прави под надзора на Районна прокуратура Разлог. За финален път детето било видяно към 17 ч. на 23.09.2020 година, наоколо до дома му, дружно с по-голямата му сестра, показва прокуратурата.

Разследващи служители на реда и други чиновници от структурите на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград правят дейни дейности по следствието и по издирването на детето. Наблюдаващият прокурор реализира процесуалните си функционалности по управление и контрол персонално и на място в гр. Якоруда, твърдяха от държавното обвиняване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР