Намерението на правителството да покаже нулева толерантност към гърцизацията на

...
Намерението на правителството да покаже нулева толерантност към гърцизацията на
Коментари Харесай

Гърция затяга мерките за етикиране на говеждо месо

Намерението на държавното управление да покаже нулева приемливост към гърцизацията на месото изрази министърът на развиването на селските региони на Гърция Лефтерис Авгенакис, като обвързваните с това недоволства на животновъди се усилиха тъкмо преди Великден.

В известие на Министерството на развиването на селските региони се приказва за радикални промени в рамката, регулираща отбраната на гръцкото месо. Някои нови ограничения, които ще бъдат приложени неотложно, са потреблението на етикета като наложително средство за идентификация на месо, наложителното запечатване със наследник щемпел на месото от гръцки генезис, хомогенността на метода на маркиране на наедрял рогат добитък с този на други типове.

Ето какво гласи известието на Министерството на развиването на селските региони и храните "

" Министърът на земеделското развиване и храните Лефтерис Авгенакис прави радикални промени в рамката за отбрана на гръцкото месо, потвърждавайки желанието си да отбрани производителите и потребителите от спекулациите с месо от прилежащи страни, продавани за гръцки ".

Според новите разпореждания, които влизат в действие незабавно във връзка с Великден:

1. Етикетът ще бъде наложително средство за идентификация на месото.
2. Ще има наложително запечатване със наследник щемпел на тези от гръцки генезис (животни, които са родени, отгледани и заклани в Гърция)
3. Разпоредба за по-гъвкави равнища на надзор
4. Назначаване на президент в комисиите по наказания и възражения на представител от ЕЛГО, вместо представител на ДАОК, както е до през днешния ден.
5. Осигуряване на помощ при одита на планове на място от чиновниците и други публични служби.
6. Съответствие с Регламент (ЕО) 2018/775 по отношение на етикетирането на създадени храни с месо като съществена съставна част.
7. Хомогенност на метода на маркиране на труповете на наедрял рогат добитък с този на други типове трупове. Налага се и цялостното адаптиране на настоящия Директива за птиците със законодателството на Европейски Съюз, основно посредством изтриване на параграф 6 от член 2, който дефинира като " телета "  трупове от животни на възраст над една година, заяви bgonair.

" Въвеждаме спомагателни защитни ограничения за отбрана на гръцкото произвеждане на месо. Защитата на гръцките артикули, било то месо, млечни артикули, олио, мед, яйца или зеленчуци, е съществена грижа на Министерството на земеделието и храните ", каза Авгенакис.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР