Намерени са телата на четиримата пътници от малкия самолет „Чесна“,

...
Намерени са телата на четиримата пътници от малкия самолет „Чесна“,
Коментари Харесай

Стана ясно кои са загиналите българи при самолетната катастрофа в Македония

Намерени са телата на четиримата пасажери от дребния аероплан „ Чесна “, който във вторник по здрач падна наоколо до връх Солунска Глава в Македония.

Загиналите са татко, майка и две деца, жители на България. Самолетът е летял от Охрид за София, предава скопското електронно издание „ МКД “.

По неофициална информация, починалите са Георги Ангелов Бошнаков (1970). Гергана Георгиева Бошнакова, Калина Цонева Корнайева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Остатъците от самолета са видяни от хеликоптери и избавителни екипи на локалното Министерство на вътрешните работи. Именно Бошнаков е управлявал самолета.

Според скопския ефирен канал „ ТВ 21 “, телата и останките на самолета се намират на 2200 м надморска височина на непроходим терен. Акцията във вторник вечерта е прекъсната поради неприятните метеорологични условия, а импровизирано се схваща, че управляващите в Скопие ще желаят помощ от прилежащите страни да дават хеликоптер, който може да се спусне на този характерен терен.

Причините за случая се обясняват, само че малко преди самолетът да се разбие водачът е изискал да кацне спешно поради турболенция и неприятното време, само че след това е решил да продължи полета.

От Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи обявиха, че са в непрестанен контакт с македонските си сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР