Намаляването на парите за прокуратурата не било наказателна акция. В

...
Намаляването на парите за прокуратурата не било наказателна акция. В
Коментари Харесай

Йорданова: Харчим най-много за правосъдие в ЕС, а виждаме ли правосъдие?

Намаляването на парите за прокуратурата не било наказателна акция . В това бе безапелационна пред публицисти в коридорите на Народното събрание министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Това е нещо, което се разяснява сред първо и второ четене, вършат се оферти в разнообразни аспекти, а съответното предложение не е обсъждано с Министерството на правораздаването, сподели тя.

" Това не е наказателна акция. Става дума за по-ефективно разходване на бюджетните средства. Нека кажем ясно - бездействието на прокуратурата коства скъпо ", остра бе тя. И даде образец - България е измежду водачите в Европа по брой прокурори на глава от популацията. А разноските на прокуратурата за несъществени действия като почивни бази да вземем за пример превишавали с доста тези на всички останали съдилища.
 Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност
Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност

Отпусканите пари би трябвало да бъдат обвързани с успеваемостта на прокуратурата

Харчим също и най-вече за правораздаване в целия Европейски Съюз. " А виждаме ли правораздаване? ", реторично попита Йорданова. Шефът на правосъдното ведомство обаче отхвърли да заеме безапелационна позиция по отношение на желанието на властта да трансферира част от парите за прокуратурата на Националния институт по метеорология и хидрология. " Ще се срещна и ще взема мнение. Няма да спрем да питаме за повече бистрота и успеваемост ", уклончива бе тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР