Намаляването на броя на часовете за сън може да помогне

...
Намаляването на броя на часовете за сън може да помогне
Коментари Харесай

Безсънието може да ни помогне в работата - но е опасно

Намаляването на броя на часовете за сън може да помогне да се намерят ексцентрични решения на някои житейски проблеми, сподели пред съветското радио " Спутник " клиничният психолог Лусия Сулейманова. Лишаването от сън е ефикасен метод за активиране на мозъка, който търси излаз от труда обстановка, съобщи тя, само че тази техника би трябвало да се ползва деликатно, написа БГНЕС.
Липсата на сън вкарва човешкото тяло в положение на стрес, което може да бъде потребно употребявано в работата или да се откри излаз от проблематични обстановки. Луция Сюлейманова твърди, че в такива моменти мозъкът работи най-активно и в главата ни може да се роди креативно решение на огромни проблеми.
 Качествен сън и завършек на безсънието - по какъв начин да го реализираме Качествен сън и завършек на безсънието - по какъв начин да го реализираме
Качественият сън въздейства директно върху психическото и физическото здраве. Липсата на сън се отразява на силата и продуктивността, зас...
" При изострен стрес сънят се потиска. Има проучвания, които демонстрират, че неналичието на сън задейства организма, предизвика и тревога и креативна интензивност. В това положение ние започваме интензивно да търсим решения на проблеми и постоянно ги откриваме с лекост. Това задейства предприемаческата активност, т.е. търсенето на ексцентрични и изобретателни решения ”, изясни клиничният психолог.
Основното ограничаване на този метод за ускорение на мозъчната активност е времето. Човек може да спи единствено по няколко часа на денонощие през целия си живот, само че креативното активиране на мозъка не е постоянно събитие.
" Трябва да вземем поради един доста значим миг - безсънието задейства положението на изострен стрес. Ако продължи доста дълго време, той може да се трансформира в продължителен стрес. В тази обстановка няма да можем да поддържаме и управляваме тези планове, които към този момент сме съумели да организираме “, предизвести Сулейманова.
Сънят се смята за здравословен за множеството хора, в случай че е с дълготрайност до 8 часа в денонощието. Намаляване на това количество за активиране на мозъка е допустимо, само че по-късно наложително би трябвало да минем в режим на възобновяване на мозъка посредством отмора.
 6 аргументи за бодърствуване и по какъв начин да се отървем от проблеми със съня 6 аргументи за бодърствуване и по какъв начин да се отървем от проблеми със съня
Човек се нуждае от най-малко 8 часа дневно сън, с цел да е естествена почивката му. Понякога се оказва мъчно да се обезпечат нужния брой час...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР