Намаляване на плащанията от държавния бюджет и от бюджета на

...
Намаляване на плащанията от държавния бюджет и от бюджета на
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Плащанията от бюджета и от ДОО няма да бъдат намалени

" Намаляване на заплащанията от държавния бюджет и от бюджета на Държавното публично обезпечаване през идната година не се позволяват. ", съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на днешния парламентарен блицконтрол, осведоми кореспондент на Агенция " Фокус ".

Министър Лазаров отговори на въпрос на Искрен Арабаджиев, депутат от парламентарната група на " Продължаваме Промяната " по повод  импортирания от служебното правителство т.нар. " удължителен закон " за продължение действието на Закона за държавния бюджет, бюджета на ДОО и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Ще бъдат обезпечени и изплащанията на пенсиите и през 2023 година до приемането на бюджета за същата година, посочи Лазаров. 

Той добави, че законът за държавния бюджет за съответната година съставлява финансово изражение на политиките, които обещано държавно управление организира през съответната година.

" В този подтекст служебното държавно управление няма небосвод от една година пред себе си, с цел да може да организира политики ", сподели вицепремиерът. 

" Що се отнася до импортирания законопроект за удължение на разпореждания от Закона за държавния бюджет, Закона за бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК, дръзвам да отбележа, че това, което се предлага с него, е опазване на достигнатите нива на всички обществени заплащания в границите на идната година към края на 2022 година ", добави Лазаров.

Вицепремиерът разяснява и Директивата за съответните минимални работни заплати в Европейския съюз. Той сподели, че няма императивно обвързване МРЗ да бъде 50 на 100 от междинната работна заплата. Директивата приканва страните членки да дефинират механизми, по които се дефинира МРЗ и методът за нейното актуализиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР