„Налудничаво е това, което се случва от вчера насам. Причината

...
„Налудничаво е това, което се случва от вчера насам. Причината
Коментари Харесай

Крум Зарков: ГЕРБ се опитват да подкопаят доверието в изборния процес


„ Налудничаво е това, което се случва от през вчерашния ден насам. Причината за казуса е една – ГЕРБ отстъпваше непрестанно от машинното гласоподаване и най-после вкара хибридно– да се сумират хартиеният избор и машинният. Това го обяснявахме десетки пъти, президентът върна закона с несъгласие по този въпрос. Те непрестанно го одобряваха. Хората, които имаха болшинство, с което промениха Изборния кодекс 11 пъти; които имат вицеприемиер; отговарящ за изборите; които имат най-вече членове в ЦИК - тези хора през вчерашния ден се събраха и излязоха да кажат, че господин Емил Войнов, който се е нагърбил с действителната работа, е отговорен за това, че е привел протокола в отношение към ИК, който те постановиха със мощ. “ Това съобщи претендентът за депутат от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Русе Крум Зарков пред Нова телевизия в спор с Красимир Ципов във връзка обвиняванията на ръководещите, че поради Българска социалистическа партия изборният развой ще се усложни. Зарков установи, че е неприлично цялата държавна машина да скача върху един човек, който не е направил нищо друго, с изключение на да си свърши работата.

По думите му какъв ще бъде протоколът се знае на 4 февруари, защото тогава е признат моделът от ЦИК. Какви ще са листите – на 2-ри март; на 10 март – „ Информационно обслужване “ влиза в договаряния с ЦИК и получава контракт за 3 770 400 лева да извърши това, за което е знаел авансово какви данни би трябвало да се сметнат. Той подчертава, че от „ Информационно обслужване “ са знаели доста добре с какво се нагърбват сега, в който е подписан договорът.

Решението по думите на Зарков: „ В изборните секции с над 300 души се гласоподава единствено машинно – най-после на изборния ден се натиска едно копче и не се брои нищо. “

„ Целите на цялото упражнение, този нов финт, са: първо - ГЕРБ се пробват да подкопаят доверието в изборния развой, тъй като натискат надолу изборната интензивност. Защото огромният негативен избор не го управляват и се пробват да накарат хората да мислят, че няма смисъл. Второ - занапред да трансферират отговорността за бъркотиите и издевателствата, които направиха над изборното законодателство. И трето – да основават такива тематики за спор, с цел да не се приказва за това, което тревожи българските жители – ситуацията, неуспехът на имунизационния проект. Това е една целенасочена политическа цел от през вчерашния ден, направена часове след края на 44-тото Народно събрание, с цел да внесе звук във всяка една система “, безапелационен бе Зарков.

„ Оттеглете парламентарното болшинство, което 11 пъти промени Изборния кодекс и го правеше все по-лош и по-лош. Оттеглете вицепремиерите, които се криеха от всякаква отговорност.Оттеглете се и самият Вие, тъй като Вашата непросветеност заплашва изборите, а оттова – демокрацията “, заключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР