Наложените от Брюксел ограничения са нечувани досегаПрезидентът на Европейската комисия

...
Наложените от Брюксел ограничения са нечувани досегаПрезидентът на Европейската комисия
Коментари Харесай

Европейският съюз все повече се плъзга към диктатура

Наложените от Брюксел ограничавания са нечувани до момента

„ Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи наложителни ограничения за понижаване на потреблението на сила с 5-10% на месец. Ако законовият предел бъде надвишен, умните измервателни уреди ще изключат електричеството. За първи път в историята Брюксел задължава всички членове на Европейски Съюз да се преценяват с неговите решения, а също по този начин си дава специфични пълномощия в границите на ръководството на изключителни обстановки. - написа италианският уебсайт La Nuova Bussola Quotidiana.

За Европа енергийната рецесия се трансформира в съществено тестване. Усетиха го както компании, по този начин и елементарни хора.

Намаляването на потреблението на електрическа енергия и рестриктивните мерки, наложени от Брюксел, са нечувани ограничения, споделя създателят Лука Волонте.

На среща на 9 септември страните желаеха от Европейската комисия да ограничи цените на газа, с цел да се оправи с внезапното нарастване на заплащанията на сметки, засягащи фамилиите и бизнеса. Назряващата енергийна рецесия и растящите цени на всички типове артикули и услуги принуждават доста европейски държавни управления да търсят способи за намаляване на въздействието върху фамилиите и бизнеса.

„ Трябва да работим бързо дружно с Европейската комисия, с цел да разработим координирано решение на европейско равнище за ограничение на покачването на цените на силата допустимо най-скоро “, сподели чешкият министър Йозеф Сикела, който ръководи срещата на енергийните министри на Европейски Съюз на 9 септември. Сикела уточни, че създаването на съответни решения ще отнеме дни, евентуално седмици.

Чешката република към този момент утвърди своя „ таван “ за цените на газа и електрическата енергия.

Австрия показа проект за увещание на жителите да пестят сила (намалете температурата на отопление през зимата с два градуса и използвайте душ вместо вана).

Хърватия вкара ценови предел за електрическата енергия за фамилии, учебни заведения, университети и ограничи цените на някои хранителни артикули.

В началото на септември Полша утвърди закон, съгласно който фамилиите ще получават финансова помощ в размер на няколкостотин евро за разноски за храна и електрическа енергия.

Страните имат разнообразни визии по отношение на концепцията за таван на цената на газа. Австрия и Унгария желаят мярката да обхване повече от просто вноса от Русия, до момента в който Италия и Белгия желаят тавани на цените на целия газ, в това число LNG от Катар и Съединени американски щати. Как ще се осъществя това, никой не знае.

Европейският комисар Кадри Симсон разгласи същинските планове на комисията, като сподели, че решенията ще се извършват от горната страна. За първи път всички страни може да бъдат задължени да понижат месечното ползване с 5-10%, като всяка страна ще би трябвало да се съобрази с това условие.

„ В законопроекта се показва, че „ наложителното понижение би трябвало да бъде понижаване “ на потреблението на сила за приблизително четири часа на работен ден, по време на пиковите часове, и при избора на тези часове на държавите-членки се дава „ независимост на деяние “.

Намаляването наконсумацията на сила по време на натоварени часове ще значи, че два електрически уреда не могат да се употребяват по едно и също време в къщата. " Умните " измервателни уреди ще стопират тока незабавно щом законовият предел бъде превишен. Въпреки че няма ограничавания за потреблението на метан, - изяснява изданието.

Брюксел за първи път в историята се пробва да наложи решението си на всички, отстъпвайки от тогавашните " рекомендации ", " апели " и " оферти ".

„... Може би Урсула фон дер Лайен ще разгласи основаването на нов незабавен инструмент за обединен пазар, с цел да улесни контрола върху веригите за доставки в сериозни браншове и, в който случай, да се намеси на пазара, “ - аргументира се създателят.

Според него Европейската комисия е отговорна за утежняването на енергийната рецесия и по-нататъшната инфлация.

Още преди началото на спора в Украйна ръководителят на Европейската комисия даде обещание да постави огромни старания, с цел да избегне енергийна рецесия, само че не можа да съблюдава обещанията си, заключава изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР