Наложената забрана за излизане поради пандемията засега важи за 48-те

...
Наложената забрана за излизане поради пандемията засега важи за 48-те
Коментари Харесай

Коронавирус: паника и хаос в Турция след наложената забрана за излизане

Наложената възбрана за излизане заради пандемията към този момент важи за 48-те часа на уикенда - 11-и и 12-и април. Мярката бе оповестена от турското държавно управление изненадващо късно вечерта в петък, единствено два часа преди влизането ѝ в действие, и докара до суматоха и всеобщо извършване на покупки в Истанбул. Мегаполисът е един от засегнатите градове, дружно със столицата Анкара, Измир, Анталия и други.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу разкритикува управляващите за това, че са оповестили мярката толкоз краткосрочно. Той сподели и, че никой не е обсъждал с него въвеждането на сходна възбрана. Ограничената информация и късото предупреждение докара до дълги опашки пред супермаркетите, пекарните и кварталните магазинчета.

Чрез държавната осведомителна организация " Анадолу " вътрешният министър Сюлейман Сойлу се опита да внесе известна изясненост и прикани за успокоение. Пекарните ще останат отворени и ще могат да доставят храна. Ще продължат да работят и клиниките, аптеките и ателиетата за услуги. Хората могат да посещават погребения на родственици по първа линия. Все още не е ясно дали притежателите на домашни любимци имат право да ги разхождат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР