Налице е пропаст между дигиталните стратегии и възможностите за тяхното

...
Налице е пропаст между дигиталните стратегии и възможностите за тяхното
Коментари Харесай

Fujitsu: Дефицит на ИТ умения спъва цифровата трансформация

Налице е бездна сред цифровите тактики и опциите за тяхното осъществяване

Дънкан Таит, Оливие Ончлин и Джо де Влигхер изведоха на напред във времето тематиката за ролята на хората в процеса на цифрова промяна пред близо 5000 души на Fujitsu Forum 2017

Цифровите технологии трансформират бизнес-процесите и бизнес-моделите, само че тази огромна трансформация, станала известна в последно време като цифрова промяна, е спъвана от не-технологичен проблем: хората. По-точно неналичието на цифрови умения у тях.

Около 70% от фирмите отвън софтуерния бранш имат крещяща потребност от свежи софтуерни знания и качества у екипите си. Това сподели изследване измежду 1625 старши бизнес-лидери по света, оповестено от Fujitsu по време на най-мащабния конгрес на компанията – Fujitsu Forum 2017, който се състоя на 8 и 9 ноември в Мюнхен, Германия.

Налице е същинска бездна сред цифровите тактики на фирмите и опциите за тяхното осъществяване. Бизнесите разпознават абсолютно значимостта на дигитализирането на своята работа. Трудно им е обаче да реализират смяната, която е нужна, с цел да продължат да се развиват сполучливо в новата среда. 7 от 10 компании имат дефицит на цифрови умения.

„ Този проблем, съгласно нас, единствено ще се задълбочава отсега нататък “, предвижда Дънкан Таит, шеф и CEO на Fujitsu за пазарите в района EMEA (Европа, Близък изток и Африка) и Америките. С други думи, войната за софтуерните гении занапред ще се нажежава.

Проблемът става извънредно мъчителен, когато се вземе поради високата стойност на провалените софтуерни планове. 28% от компаниите, взели участие в проучването, са имали най-малко един сходен план. Бизнесите в изследването споделят, че междинната цена на един провален ИТ план е към 555 000 евро. Дори и при рано прекратяване на план с изгледи за неуспех цената на несбъднатото начинание остава висока – към 423 000 евро.
още по тематиката
По-новото потомство – по този начин наречените „ digital natives ” – има нужните познания, с цел да разреши на един бизнес да „ плува “ във водите на новата, мощно цифровизирана действителност. Тези младежи са „ на ти “ със обществени мрежи, кибер-маркетинга, виртуалната действителност.

„ И въпреки всичко, не можеш просто да хванеш и да изхвърлиш всичките си чиновници и да назначиш digital natives ”, сподели Оливие Ончлин, COO на белгийската финансова компания Belfius, по време на откриването на форума. Затова е значимо работещите в дадена организация да се образоват, да се приспособяват непрекъснато към новата, цифровизирана бизнес-среда.

Особено скъпи са уменията в региона на сигурността, стана ясно от наличието на Джо де Влигхер, CIO на Norsk Hydro – енергийна компания, която сходно на доста други от своя отрасъл, е непрекъснат обект на виртуални офанзиви.

Недостигът на пълномощия е и повода, заради която все по-интензивно в ИТ сферата се търсят взаимни планове – такива, при които характерната експертиза на дадена организация се съчетава с софтуерната подготвеност на одобрен ИТ разработчик, показаха от Fujitsu. Това доста понижава риска от неуспех.

Създават се самостоятелни  и новаторски решения, които на процедура осъществят преимуществата на цифровата промяна. В този развой даже пораждат нови софтуерни „ екосистеми ”, чиито отпечатък от ден на ден ще бележи развиването на технологиите, заключи Дънкан Таит.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР