Наличието на бели петна върху ноктите е един от най-често

...
Наличието на бели петна върху ноктите е един от най-често
Коментари Харесай

Белите петна по ноктите не са от недостиг на витамини

Наличието на бели петна върху ноктите е един от най-често срещаните - и неразбрани - проблеми с ноктите. Противно на общоприетото разбиране, те нормално не се дължат на недостиг на витамини.
 Ноктите, белите петна, обезцветяването и какво демонстрират за здравето ни
Защо да преглеждаме ноктите си постоянно

Какво могат да ни кажат те

За да разберем повода за белите петна, първото, на което би трябвало да обърнем внимание, е дали са единични, или обгръщат по-голям сектор от нокътя. Ако са ситуирани на единични места, това евентуално е нищожен проблем , до момента в който огромният бял пласт може да е сигнал за гъбична зараза.

Това може да се ревизира с елементарен тест: в случай че при напън на засегнатия нокът бялата област към момента се вижда, тя евентуално е обвързвана с външни фактори като нападателно пилене да вземем за пример. Но в случай че бялата зона изчезне, това демонстрира, че е наранена кожата на нокътното легло - което може да е симптом за по-сериозен здравословен проблем.

Какви могат да бъдат главните аргументи за появяването на бели петна по ноктите, както и методите на лекуване - ето какво сочат от Today.
 Снимка 626191

Травма

Най-често се предизвиква от маникюра. Пилене, изрязване и избутване на кожичките, както и лаковете могат да причинят бели петна. Ако нокътя се полира неведнъж и прекомерно нападателно, ще се изтъни нокътната плочка - и резултатът ще са освен петната, само че и разединение.

Лечение : белите петна, дължащи се на контузия, ще изчезнат сами с времето. Но би трябвало трябва да бъдем деликатни и щадящи към ноктите си.
 Снимка 626193

Гъбична зараза

Обикновено предизвикват жълти нюанси. Но от време на време гъбичките могат да бъдат по-повърхностен тип, който оставя дребен бял филм върху нокътя.

Лечение : гъбичните инфекции изискват посещаване при кожен лекар, който ще предпише подобаващото лекарство, което ще реши казуса.

Кератинова гранулация

Представлява бели грапавини по повърхността на ноктите, които най-често се появяват в следствие прекомерно дълго носене на. Причината е, че нокътят не се ексфолира вярно поради покритието, оставено за по-дълъг интервал от време.

Лечение : в случай че кератиновите гранули са дребни и повърхностни, евентуално ще изчезнат сами. Вариант е и деликатно да се изпилят. Но в случай че казусът се появява постоянно, може да помислим за интервал, от няколко седмици, в който да не използваме лак за нокти.
 Снимка 626192

Онихолиза

Иначе казано, отлепяне на нокътя. Той стартира да се повдига от нокътното легло, което може да остави бяло леке по ръба, където е обособен. Състоянието може да възникне от пострадване, гъбична зараза или псориазис. Често е съпроводено и с болежка.

Лечение : то е според от повода. Ако е резултат от контузия, евентуално казусът ще се позволи, когато нокътят израсне. Ако повода е гъбична зараза, ще би трябвало да се прибегне до банкет на медикаменти.
 Ноктите, здравословното положение, храненето и грижите, които ще им оказват помощ да порастват по-дълги и здрави
Как да имаме дълги, здрави и красиви нокти

Мисия допустима

Здравословни положения

Ако половината или 80% от нокътя наподобява бял, това към този момент може да се дължи на редовно заболяване - като бъбречно или цироза на черния дроб. Понякога и ниското равнище желязо в организма може също да аргументи бели петна.

В сходни случаи е нужно да се създадат нужните медицински проучвания, които да открият какво се случва в тялото ни. Правилното лекуване ще зависи от съответния здравословен проблем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР