Нали не си помислихме, че ще ви предложим само едни

...
Нали не си помислихме, че ще ви предложим само едни
Коментари Харесай

Картофи с лук и сланина на тиган

Нали не си помислихме, че ще ви предложим единствено едни елементарни пържени картофи?

Необходими Продукти

● картофи - 1 кг
● лук - 3 глави
● бекон - 200 г или пушена сланина
● соев сос - 1 ч.л.
● олио - 30 мл
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Картофите се режат на шайби с дебелина към 5 мм. Лукът режете на линии, а сланината или бекона - на едри части, в случай че желаете да останат късчета до края на готвенето.

Ако желаете те да се стопят изцяло, ги нарежете на дребно. Аз употребявам сланина с подправки, тъй че не поставям други с изключение на черен пипер и сол. Ако нямате такава сланина, можете да добавите още червен пипер и чубрица или самардала.

Загряваме олиото (количеството зависи от размера на тигана, той би трябвало да е затрупан целия по дъното с мазнина). Слагате картофите, сланината и лука. За 1-2 минути котлона би трябвало да е на цялостна мощ, след което поръсвате с подправки, покривате с похлупак и намалявате котлона на половин мощ.

Разбърквате рядко, с цел да не се разпаднат картофите, когато омекнат, само че е значимо и да ги наблюдавате, с цел да не загорят. Нужни са най-малко 20-30 минути според от степента на котлона.

Сланината се стопява, лука омеква и леко се карамелизира, а картофките държите, до момента в който омекнат и потъмнеят, само че не и да прегорят. Около 5 минути преди да махнете ястието от котлона, прибавете и малко соев сос и разбъркайте продуктите още веднъж. Поднася се топло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР