Налагането на ценови таван на руския петрол като цяло се

...
Налагането на ценови таван на руския петрол като цяло се
Коментари Харесай

Политико“: Ценовият таван на руския петрол се провали

Налагането на ценови таван на съветския нефт като цяло се провали, сочи ново изследване, представено от „ Политико “.

Публикацията идва в деня, когато се навършва една година от налагането на петролното ембарго и ценовия таван за съветския нефт като мярка в опит да се лимитират приходите на Кремъл, с които да финансира войната против Украйна.

Точно преди година страните от Г-7 и Европейския съюз постановиха ценови таван от 60 $ за барел на съветския нефт в опит да лимитират облагите на Москва, с които да зарежда водената от Кремъл война против Украйна. 

„ Не, че ценовото ограничаване не е имало резултат.

През последната година схемата е коствала на Кремъл 34 милиарда евро доходи от експорт,

което се равнява на към два месеца облага тази година “, съгласно нов разбор на мозъчния концерн Център за проучване на силата и чистия въздух, споделен с „ Политико “. 

Въпреки това в съветската хазна не престават сериозните приходи от продажби на нефт, което главно се дължи на опциите за заобикалянето на глобите, разясняват редица откриватели. Според обявата първоначално мярката е имала по-голям резултат, само че с времето са открити задоволително „ малки врати “ за заобикалянето. 

Изданието цитира посланик от Европейския съюз, коментирал тематиката в изискванията на анонимност,

съгласно който резултатът от глобите е „ разочароващ “

и би трябвало да се откри метод за ограничение на заобикалянето на ценовия таван. Той обаче предизвести, че в никакъв случай няма да може да се спре избягването му 100%. 

Цитиран е и Олег Устенко, стопански консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Устенко разяснява, че заобикалянето на мярката не е изненадваща. В началото съгласно него е имало „ суматоха “, само че в последна сметка руснаците са съумели да намерят „ малките врати “, а затварянето им изисква по-сериозни старания от страна на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР