Налагане на санкции, свързани със строителството на Северен поток-2 и

...
Налагане на санкции, свързани със строителството на Северен поток-2 и
Коментари Харесай

Санкции срещу "Северен поток-2" и "Турски поток" залегнаха в бюджета за отбрана на САЩ

Налагане на наказания, свързани със строителството на " Северен поток-2 " и " Турски поток " са залегнали в проектобюджета за защита на Съединени американски щати за 2020 година. Има и текстове за възбрана за съдействие с Русия на военно равнище, предава Ройтерс.

Американските законодатели оповестиха, че са постигнали съглашение за бюджета на Министерството на защитата в размер на 738 милиарда $, в това число нови ограничения за въздържане на Русия и Китай. Договореностите също плануват основаване на по този начин мечтаните от президента Доналд Тръмп " Космически сили ".
Призовава се и за налагане на наказания на Турция поради договорката да съветската система С-400 и за " корав отговор против напъните на КНДР да създаде нуклеарни оръжия ".
Камарата на представителите на Съединени американски щати и Комисията за защита към Сената реализираха компромис за военните разноски след месеци на договаряния. Очаква се да бъде прокаран в Конгреса преди ваканцията в края на годината.
По-рано тази година имаше опасения, че за първи път от 58 година може да не бъде прокарано законодателство за военния бюджет поради дълбокото разделяне сред демократите, които управляват Камарата на представителите и републиканците, контролиращи Сената, обвързвано с политиките на Тръмп.

Предвиждат се 658,4 милиарда $ за Министерството на защитата и за стратегиите за национална сигурност на енергийното ведомство, 71,5 милиарда $ ще бъдат отделени за продължаващите войни в чужбина и 5,3 милиарда $ изключително финансиране за възобновяване на вреди в резултат на естествени катаклизми.

В законодателството се планува 3,1% нарастване на заплатите на бойците - най-голямото от десетилетие. За първи път се обезпечават 12 седмици отпуска по майчинство и бащинство на федерални чиновници, за което демократите мощно упорстваха.

Бюджетът за защита също не разрешава даване на изтребители Ф-35 на Турция. Според създателите на законопроекта Тръмп би трябвало да наложи наказания на Турция за С-400.

Предвидени са и 300 милиона $ финансиране за сигурността на Украйна, както и нови компетенции за крилати ракети и други оръжия.

Забранява се потреблението на федерални средства за закупуване на мотриси и рейсове от Китай. Подкрепя се възстановяване на военните благоприятни условия на Тайван.
Заложени са и ограничения против нуклеарната стратегия на КНДР, както и налагане на спомагателни наказания на банки, които работят със Северна Корея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР