Районна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняем

...
Районна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняем
Коментари Харесай

Обвиниха мъжа, който си спретна гонка с полицията във Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново притегли в качеството на обвинен 30-годишен мъж за безчинство на пътя при ръководство на автомобил, непокорство на полицейски органи, причиняване на телесна щета на полицейски чиновник и за разваляне на непознати движими движимости – девет автомобила, като породените вреди са на приблизителна стойност 10 000 лв..

E.Н. е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 27.06.2024г. в гр. Велико Търново, незаконно пречил на орган на властта – полицейски чиновници от бранш „ Пътна полиция “ при ОД на МВР  В. Търново, да изпълнят отговорностите си за управление спазването на разпоредбите за придвижване, като не извършил неведнъж подадените разпоредби със светлинен и звуков сигнал, както и устно предписание да спре управлявания от него автомобил  марка „ Ауди А8 “, с цел да му бъде осъществена инспекция – закононарушение по член 270, алинея 1, пр 1 от Наказателен кодекс.

По същото време в гр. Велико Търново, съзнателно предизвикал лека телесна щета на чиновник от бранш „ Пътна полиция “ при ОД на МВР  В. Търново, в качеството му на полицейски орган, при осъществяване на службата му, посредством превеждане в придвижване автомобила, който ръководи и боричкане на лек автомобил, в който се е намирал полицейския чиновник – закононарушение по чл 131, алинея 1, пр 4, т. 3, вр. член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той е притеглен в качеството на обвинен за още две закононарушения.  

За това, че незаконно развалил непознати движими движимости – девет автомобила (от които един е служебен), с което предизвикал на притежателите вреди на обща приблизителна стойност 10 000 лв. – закононарушение по член 216, ал.1, пр.2 от Наказателен кодекс. 

При ръководството на автомобила, обвиненият направил и непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Той управлявал автомобила демонстративно с висока скорост по улиците на гр. Велико Търново. Независимо от неведнъж подадените му от полицейски чиновници разпоредби със светлинен и звуков сигнал, с производство на предупредителни изстрели със служебно оръжие, с цел да му бъде осъществена инспекция, след последване с патрулен автомобил  със специфичен режим на придвижване, с включен светлинен и звуков сигнал, внезапно сменял посоката на придвижване, като блъснал служебния автомобил, за да му попречи да го преследва. Е.Н. провокирал няколко пътнотранспортни катастрофи, като блъснал общо девет автомобила, които се намирали на пътя му,  за да продължи придвижването си и да избяга, като демонстративно нараснал скоростта на придвижване – закононарушение по член 325, алинея 3, вр. ал 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия  прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново,  обвиненият е арестуван за период до 72 часа и по отношение на него следва внасяне на искане в Районен съд - В. Търново за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои назначението на експертизи, разпити на очевидци и други следствени дейности. В взаимозависимост от техния резултат, ще бъде преценено дали е осъществено и закононарушение по член 343 б, алинея 1 от Наказателен кодекс – за шофиране на МПС след приложимост на алкохол. Действията по следствието не престават под наблюдението на районна прокуратура - Велико Търново.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР