Налага се извършването на определени действия извън Изборния кодекс, за

...
Налага се извършването на определени действия извън Изборния кодекс, за
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Ако БСП представи добро правителство, ще спечели важни точки

Налага се осъществяването на избрани дейности отвън Изборния кодекс, за което няма време, тъй като някой е внушил на Слави Трифонов, че датата на изборите би трябвало да бъде 11 юли и никаква друга, съобщи в изявление за БНР Татяна Дончева от ИМВ, заместник-председател на Народното събрание и водач на „ Движение 21 “.

„ Върху 15-14-10 гласа не може да се направи кой знае какво. Няма по какъв начин да събереш сериозна маса гласове “, означи Дончева по отношение на връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление. Ориентацията би трябвало да е към някоя от по-големите политически сили, уточни тя.

Българска социалистическа партия, в случай че може да даде положително държавно управление, ще завоюва значими точки в отношението на гласоподавателя с оглед капацитета на партията . “

Някой е решил, че доста хубаво звучи съпоставянето на един пожарникар с една шампионка по шахмат , коментира Татяна Дончева, съгласно която в българския политически живот специалистите са натикани в ъгъла, а през последните години има напор да бъдат изкарвани лица, които „ не са изкарали и на двама души хляба “. 

Честността на изборите е нещо, върху което всички би трябвало да се фокусираме , акцентира Татяна Дончева в предаването „ Преди всички “. Според нея провеждането на последващи избори не трябва да става от ЦИК, която е позволила „ доста неточности и съзнателни дейности, ощетяващи част от политически сили “.

Трябва да има видеонаблюдение, „ с цел да избегнем тези измислени покровители, на които се заплаща “, а въвеждането на тотално машинно гласоподаване ще разреши „ да се избегнат истинските хрумки “, основани от ГЕРБ и неговите патерици, счита Дончева. 

Тя съобщи, че текстовете за второто четене на измененията в Изборния кодекс са правени в прекомерно бързо движение .

Част от измененията са политически знаци. Аз като законодателна техника не утвърждавам политическите знаци . “

„ Когато не уважаваш и твърдо режеш позиции на парламентарни групи, които би трябвало да те поддържат и без които гласове не можеш, нормално се стига до “, разяснява Дончева.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР