Накрая на своя мандат и в ситуацията, в която се

...
Накрая на своя мандат и в ситуацията, в която се
Коментари Харесай

Христо Христев: Панов ще постави в центъра на дебата масовата корупция

„ Накрая на своя мандат и в обстановката, в която се намираме, господин Панов е напълно натурален и логически претендент за тази част от българското общество, която отхвърля да се единява и сплотява с тези, които схващат действието на българската страна през корупцията и всичките й вероятни форми. “ Това сподели пред БНР доцент Христо Христев, учител по право в Софийския университет и член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент. В България има рецесия на правовата страна и една от най-силните кандидатури за президент, която може да бъде сложена в този миг, е на Лозан Панов , акцентира Христев. Според него в последните години Лозан Панов е посочил „ своята неотстъпчивост пред всички тези проблематични феномени, които текат в правосъдната власт “.
Доц. Христев е на мнение, че кандидатурата на ръководителя на Върховния касационен съд може да консолидира демократичната общественост.
Преподавателят дефинира кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, както и тази на Лозан Панов, като изцяло естествени.

Според Христо Христев кандидатурата на Лозан Панов има за цел да направи съществена тематика на дебата за идните президентски избори „ не отвлечени общи изречения за единство, а за това кой е главният проблем, който има през днешния ден българското общество – всеобщата корупция , разпада на тъканта на българската страна, на всичките й обществени системи вследствие на тази всеобща корупция “.

Доц. Христев изрази упования кандидатурата на Панов да бъде подкрепена от доста по-широки среди в обществото от тези на последователите на Демократична България .

Той посочи, че в правосъдната система ще останат задоволително хора, които ще отстояват линията на господство на правото, с която е свързвано името на Лозан Панов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР