Накратко 1/3 от хората въобще нямаха място в агенцията, като

...
Накратко 1/3 от хората въобще нямаха място в агенцията, като
Коментари Харесай

Бивш шеф на Агенцията за трансплантации: 1/3 от служителите идваха да си починат

Накратко 1/3 от хората изобщо нямаха място в организацията, като позиция и специализация, като компетентност. Те идваха да си починат, да си изгледат филмите, не инцидентно го споделям и да изпият кафето, след което след обедната отмора да се съберат на чаша вино и да и си тръгнат. Това сподели някогашният началник на Агенцията по трансплантации Мариана Симеонова пред bTV.

По думите ѝ, когато тя била назначена на поста " на процедура донорството беше нула, тъй като 0,3 донора в мозъчна гибел на милион население е по-малко от 0,5 клони към нула. През последните години междинното нарастване е 8. "

" Ние би трябвало да развиваме тази стратегия. Имаме лекарите, въпросът е на организация, тъй като в една болница би трябвало да имаме всички звена с цел да бъде всичко от-до. Но това, не значи, че хората, които чакат сега би трябвало да бъдат оставени без различен късмет ", сподели още тя.

" Ние имаме контракт с Евтротрансплант. Този контракт е в деяние. Не е правилно, че министерството не е осведомено, осведомено е в точния момент , още повече след приключване на контракта с Виена, който е с съответната болница, която ще одобри нашите пациенти има доста сериозна преписка в Министерство на здравеопазването, в която аз изяснявам, за какво е значимо да продължим, в която аз изяснявам, че лишава най-малко година, минимум с цел да се започва една такава стратегия отначало и от мен се желае да диря страна отвън Евротрансплант или отвън Виена контракт. Това е ясно написано, тъй че няма неуведомени хора. ", безапелационна бе Симеонова.

" Докато действаше договорът с Виена също от мен се искаше да диря втора оферта за всички тези пациенти, което е безусловно погрешно, защото има настоящ контракт, който е утвърден от Министерството ", сподели още доктор Симеонова.

" Всъщност от февруари 2017 година се стартира една офанзива, тъй като аз към този момент отидох в министерството, при новия екип, с цел да попитам за какво нямам отговор, тъй като аз мога да повеждам договаряния с Виена, които стават посредством Евротрансплант, към този момент бяха влезнали и новите правила в действие, само че въпреки всичко отговорно е министерството да каже своята дума ", изясни Мариана Симеонова.

Заради прекъснатите връзки с виенската болница е разпоредена и инспекция.

" А аз се чух с министър Ананиев, незабавно по-късно и му споделих - министър Ананиев 2 инспекции за едно и също нещо в границите на 2 месеца, значат следното, първия резултатът не ни харесва, би трябвало да се сдобием с втори ", уточни Мариана Симеонова.

" Другото, което чух е, че с цел да имаме контракт с Евротрансплант, би трябвало да имаме 10 донора на милион население! Абсолютно погрешно, тъй като това е с цел да станем пълновръстен член, нещо което също предстои на разискване, в случай че стигнем до там, тъй като това значи нашите пациенти, които чакат да бъдат в общи листи с други 8 страни ", изясни Мариана Симеонова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР