Наказателното производство за тормоза над деца с увреждания от център

...
Наказателното производство за тормоза над деца с увреждания от център
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма престъпление за тормоз над децата в дом Хризантема

Наказателното произвеждане за издевателството над деца с увреждания от център " Хризантема " в Габрово бе спряно от Районната прокуратура заради липса на доказателства за закононарушение .

Разследването по случая стартира при започване на предходната година, тогава видеозаписи на чиновници, които наскърбяват и удрят деца от центъра, бяха публикувани обществено. При следствието е открито, че малолетно дете с увреждания е станало жертва на вербална експанзия от чиновник на център " Хризантема ", а друго малолетно момче е удряно с ръка.

Случаите, за които прокуратурата е сезирана в подаден от ръководителя на центъра сигнал, са единични, а нанесените контузии, съгласно назначената по делото здравна експертиза, съставляват лека телесна щета.

По думите на представителя на обвиняването в Габрово Людмила Рачева, липсват доказателства за други прояви на принуждение над децата и по тази причина Районната прокуратура е счела за недоказано закононарушението по член 187 от Наказателния кодекс за мъчение на деца.

Нанесената телесна щета на малолетното момче е закононарушение от частен темперамент. Майката на детето е известена за правото и да води правосъдно дело.

За възможна виновност от страна на ръководителката на центъра няма безапелационни доказателства.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР