Наказание доживотен затвор за подсъдим за , извършено през 2015

...
Наказание доживотен затвор за подсъдим за , извършено през 2015
Коментари Харесай

Осъдиха на доживотен затвор убиеца на варненския диджей

Наказание " пожизнен затвор " за обвиняем за, осъществено през 2015 година, отсъдиха магистратите от Окръжен съд Варна . Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в града. Прокурорът по делото от Окръжна прокуратура - Варна ще внесе митинг в законоустановения период, оповестиха от прокуратурата.

От Апелативната прокуратура във Варна напомнят, че съгласно нормата на член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвинените се смятат за почтени до определяне на противното с влезнала в действие присъда.

53-годишният К.Б. беше наказан за това, че през 2015 година умъртвил варненски диджей с особена свирепост. Той ще търпи наказването си при първичен специфичен режим. Мъжът е осъждан.

Другият обвинен по делото - Г.К., който бе разгласен за съизвършител и подстрекател на закононарушението, беше оневинен от Варненския областен съд.

Разследването на убийството на варненския диджей стартира на 26 февруари 2015 година . В този ден потърпевшият се прибрал към дома си към 22:00 часа. Според обвинителната теза, подсъдимият К.Б. го причакал покрай дома му на бул. " Осми Приморски полк " и го атакувал с нож, като бързо го пронизал неведнъж в региона на гърдите и корема.

След като съумял да избяга от мястото на престъплението, 46-годишният тогава причинител се отправил към Автогара - Варна, откъдето с рейс отпътувал за София, където живеел и работел .

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито. Прокуратурата повдигна обвиняване първо на физическия причинител. Ключови се оказаха резултатите от направената ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия. Малко по-късно обвиняване беше повдигнато и на подбудителя Г.К., по тази причина, че съзнателно склонил К.Б. да извърши убийството посредством заричане и предоставяне на сумата от 20 000 евро.

Според обвинителната теза претекстът на Г.К. е персоналната му злост към връзката на дамата, от която имал дете и с която от време на време съжителствал до януари 2015 година, с жертвата на закононарушението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР