„Наистина се надявах, че в тези тежки дни на пандемия

...
„Наистина се надявах, че в тези тежки дни на пандемия
Коментари Харесай

Петър Витанов: Сега ли бяха нужни припряни действия по пакет „Мобилност“?



„ Наистина се надявах, че в тези тежки дни на пандемия европейските институции ще потърсят метод по какъв начин дейно да се борят със болестта и да лимитират разпространяването й, а не прибързано да подхващат действияпо завършването на процедурата по пакета „ Мобилност “. Много съм отчаян от решението на Европейския съвет от предходната седмица с една невиждана писмена процедура да се завърши на първо четенезаконодателството по Пакета и да се премине към идната фаза. “, съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов в ефира на телевизия БСТВ.

„ Първо, тъй като няма безусловно никакво отношение към пандемията. Второ, тъй като икономическата конюнктура по-късно ще бъде напълно изменена. Едни от най-засегнатите компании са в областта на превоза и туризма, а те ще бъдат в допълнение изтощени финансово, ще се изправят пред отчайваща ликвидна рецесия и липса на средства. Точно тогава ще би трябвало да им бъде помогнато. А в този момент се показва опит стремително, форсмажорно да се вкарат правила, които в допълнение ще ощетят източноевропейските компании. “, акцентира Витанов.

Той обърна внимание и на подхванатите от българска страна дейности по за ограничение резултата от взетите от Европейския съвет решения. По неговата и на сътрудника му Андрей Новаков самодейност, с включване и на останалите евродепутати от Транспортна комисия/Илхан Кючук и Ангел Джамбазки/е изпращатено писмо до ръководителя на Екологичен потенциал с настояванеда не се анонсира признатото решение по Пакета. Такова анонсиране е за сведение на Екологичен потенциал, само че с него стартира да тече срокът за второто четене на законодателното предложение.

„ Според нас е належащо първо обстановката да се успокои, да бъде изработен разбор на положението на сектора и тогава да се подхващат ограничения, които да укрепятфирмите, а не те да бъдат доразорявани. Опитваме се да осуетим протичащото се, или най-малко най-малкото да вразумим западноевропейските си сътрудници, за които в този миг сякаш е извънредно значима европейската взаимност.

Стремим се по „ Мобилност “ да бъде създадена оценка на въздействието и тогава да се предложат нови промени. Нямам подозрение, а има и отчети на KPMG и други авторитетни компании, които споделят, че в настоящия си тип признатото ще усили празните курсове, ще ускори финансовата тежест върху фирмите, ще оскъпи стоките. “, добави евродепутатът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР