Наименования на постоянни парламентарни комисии и кворумът в залата скараха

...
Наименования на постоянни парламентарни комисии и кворумът в залата скараха
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за постоянните комисии и кворума в залата

Наименования на непрекъснати парламентарни комисии и кворумът в залата скараха депутатите и съвещанието беше прекъснато. Това стана при разискването на правилника за работа на Народното събрание.

Предложението за преустановяване на работата през днешния ден в пленарната зала направи Радостин Василев от ПГ " ИТН ". Утрешното пленарно съвещание би трябвало да продължи с разискването на същата точка от дневния ред.

Председателят на Народното събрание Ива Митева добави и че Българска социалистическа партия има Национален съвет и е неточно, когато едни парламентарна група я няма, да се гласуват разпоредбите за работа. Това срещна възражението на Движение за права и свободи.

Джейхан Ибрямов уточни, че сходен мотив за преустановяване на съвещание на Народното събрание е неприемлив. А Димитър Главчев от ГЕРБ-СДС поиска първо поименна инспекция и по-късно да се гласоподава преустановяване на съвещанието.

Според проектоправилника в 46-я парламент са планувани 21 непрекъснати комисии, вместо 23, както беше в 45-то Народно заседание.

Заради разногласията и прекратеното съвещание не се стигна до гласоподаване на редица оферти за промени в наименования, както и на такива за делене на комисии, като да вземем за пример младежта и спорта да излезе от комисията по обучение. Поради тази причина не се гласоподава и предлагането на Мая Манолова (ИБГНИ), направено в зала, комисията по политиките за българите в чужбина да се споделя комисия за българите отвън страната.

Преди това Народното събрание одобри ръководителят на Народното събрание да назначава основния секретар до избирането на ръководител на идващото Народното събрание. За формиране на парламентарна група са нужни 10 депутати, а нечленуващите в група няма да могат да се сплотяват в своя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР