Нахлуването на Русия в Украйна промени възгледите на Германия относно

...
Нахлуването на Русия в Украйна промени възгледите на Германия относно
Коментари Харесай

Бербок: Германия не се вслуша в предупрежденията за Русия

Нахлуването на Русия в Украйна промени възгледите на Германия по отношение на сигурността и накара Берлин да осъзнае, че не е послушал източноевропейските съдружници, които предупреждаваха за заканите от Москва, написа в " Гардиън " немският външен министър Аналена Бербок.


В искрено самопризнание за минусите на следвоенната немска външна политика тя съобщи, че страните от Източна Европа са били прави като са предупреждавали Германия, че не е съответен отговор да се надява на най-хубавото при оправянето със заканите от страна на автократична Русия. Според нея, Германия прекомерно дълго е прибягвала до " дипломацията на чековата брошура " или до вярата, че политическото и икономическото взаимоотношение ще поведат Русия до либерален път.

" Знаем, че в обозримо бъдеще Русия на президента Путин ще остане опасност за мира и сигурността на нашия континент и че би трябвало да организираме сигурността си против Русия на Путин, а не с нея ", сподели Бербок.

Преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс и скоро след публикуването на новата немска тактика за национална сигурност тя преплете ползите на Германия в региона на сигурността с тези на Източна Европа, като съобщи: " Ние, германците, в никакъв случай няма да забравим, че изискуем свободата си в обединената си страна и на нашите съдружници и източните си съседи. Както те бяха до нас, по този начин и ние ще бъдем до тях в този момент, тъй като сигурността на Източна Европа е сигурността на Германия. "

Съществуваха подозрения дали Германия може да поеме водеща военна роля в Европа поради своята история, само че Бербок съобщи, че войната в Украйна е принудила Германия, от време на време за нейна лична изненада, да преоцени ролята и отговорностите си.

" След ужасите на Втората международна война, провокирани от германците, външната политика на страната ни се ръководеше от предпоставката, че войната в никакъв случай повече не би трябвало да тръгне от немска територия. "

Но тя е безапелационна, че това се е трансформирало: " Само преди две години концепцията Германия да достави танкове, системи за противовъздушна защита и гаубици в зона на военни дейности щеше да наподобява най-малкото пресилена. Днес Германия е един от водещите снабдители на оръжия за самоотбраната на Украйна. "

" Агресивната война на Русия означи раздор в света. За моята страна тя отвори нова глава като премисли метода, по който се стремим да насърчаваме мира, свободата и устойчивостта в този свят: като сътрудник, който приема своето водачество ", акцентира немският външен министър.


Усилията на Бербок да успокои Източна Европа бяха възпрепятствани от полското държавно управление, което има намерение да търси репарации за военната окупация на Полша от Германия. Отношенията с Унгария пострадаха вследствие на немските рецензии за отстъплението на Унгария от демократичните процеси. Франция и Германия обаче признават, че оста на нова геополитическа Европа ще бъде по на изток.

В публикацията си Бербок обръща внимание и на скоростта, с която Германия е прекратила икономическите си връзки с Русия, като отбелязва, че сега приносът на съветските изкопаеми горива към немски енергиен микс е " нулев ".

Макар че новата тактика за сигурност на Германия, основана по концептуалния модел на английския интегриран обзор на защитата, е подложена на критика за това, че в нея са застъпени някои въпроси, в това число нуждата от съвет за национална сигурност, създателите е трябвало да се оправят с разнообразни идеологии и ведомствени ползи на съдружното държавно управление. Един от създателите довери: " Зад всяко изречение се крие история. "

Стратегията беше подложена на най-вече рецензии поради това, че отсрочва дебата за това по какъв начин да се оправим с Китай и към момента има разлики по отношение на това кой е най-хубавият метод да се приложи мантрата, че Германия би трябвало да " понижи риска ", а не да " скъса " икономическите си връзки с Китай.

Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц си навлече рецензии, когато съобщи, че премахването на риска зависи на първо място от избора на фирмите, а не от държавните управления.

" Липсата на риск не е кратковременен план, защото става въпрос най-вече за решения, които би трябвало да бъдат взети от фирмите ", сподели той пред кореспонденти след двудневната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел. Шолц съобщи, че фирмите прекомерно постоянно са поемали огромни опасности, защото са избирали да разчитат единствено на един снабдител, без значение от това къде се намира той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР