Нагреваемите цигари, в които обаче няма тютюн, поскъпват от началото

...
Нагреваемите цигари, в които обаче няма тютюн, поскъпват от началото
Коментари Харесай

Нагреваемите цигари без тютюн поскъпват

Нагреваемите цигари, в които обаче няма тютюн, нарастват от началото на идната година.

Причината - ще бъдат облагани с данък. В момента тези произведения за пушене съдържащи растения, плодове или билкови смеси, вместо тютюн, не са подложени на акцизно облагане, оповестява " ".

Предложеният размер на акцизна ставка е като на нагреваемите тютюневи произведения - 331 лева за кг от 1 януари 2024 година, само че за идната година е планувано да се увеличи до 380 лева за кг, а от 1 януари 2026 година - до 400 лева за кг. 

Тези произведения също ще се снабдят с бандерол.

Планово от началото на 2024-а ще продължат да нарастват и останалите произведения за пушене - с към 30 стотинки.

По-висок данък ще има за бутиковата бира, т.е., която се създава от дребни пивоварни - така наречен самостоятелни дребни пивоварни, чието произвеждане е до 200 000 хектолитра годишно. 

От 1 януари 2024 година понижената акцизна ставка от 0,75 лева за 1 хектолитър, от която в този момент те се употребяват, ще се ползва единствено за пивото с алкохолно наличие до 3,5 % vol. При по-висок алкохолен градус ставката ще е 1.50 лева на хектолитър.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР