Наградиха най-бързите и прецизни колоездачи в планинското състезание Blago Enduro,

...
Наградиха най-бързите и прецизни колоездачи в планинското състезание Blago Enduro,
Коментари Харесай

Ето кои са победителите в четвъртото издание на Благо Ендуро

Наградиха най-бързите и прецизни колоездачи в планинското съревнование " Blago Enduro ", което се организира в Благоевград. Участие в шестия, финален кръг от " Български Ендуро Серии " 2017, взеха над 100 състезатели на възраст сред 16 и 55 години. Те бяха разграничени в пет категории. На първо място, при юношите 15-18 години, бе отличен Симеон Павлов. С време 6: 17 в категория " Мъже 19 + " първото място бе за Иван Колев. В категория " Мастърс А 30 + " челното място бе заето от Андрей Балевски, а при " Мастерс Б 40 + " - от Стефан Седевчев. При дамите, почетната позиция зае Маргарита Христова с време 8:18.



Спорната самодейност се организира в 4 спортни стадия. Трасето обхвана региона на парк " Бачиново ", както и землището на селата Дъбрава и Делвино. Велосъстезанието, което бе проведено взаимно от Община Благоевград, Клуб по планинско колоездене " Ендуро Уориърс " и Клуб по планинско колоездене " ЛФФ Ендуро Благоевград ", е последното за спортния сезон в България.

Планинското колоездене е един относително нов спорт за България, който печели от ден на ден фенове. В родината на този спорт - Съединени американски щати той се практикува от години. Неговото начало е обещано през 70-те години на ХХ век в Калифорния, където се появяват запалянковци, които преправят колелата си, като им поставят дебели гуми и други усъвършенствания, с цел да могат да се спускат с тях по скатовете на планините.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР