Наградата, която Националната волейболна лига дава за проявено спортсменство, ще

...
Наградата, която Националната волейболна лига дава за проявено спортсменство, ще
Коментари Харесай

Наградата за спортсменство в НВЛ ще носи името на покойната Стефка Великова

Наградата, която Националната волейболна лига дава за проявено великодушие, ще носи името на трагично починалата в авто случай Стефка Великова - изтъкнат състезател, волейболен треньор и подстрекател на дребни и огромни.

Призът се връчва за прояви на спортсменско държание и почтена игра, демострирани от играч, треньор или волейболен запалянко. От сезон 2023/2024 се преименува на Награда за великодушие " Стефка Великова " в чест на основателката и президент на волейболен клуб " Олимпиец " - Плевен, която успяваше да възпламени искрата на обичания ни спорт у всяко дете, младеж или възрастен, докоснал се до нея.

„ Вярвам в положителното у хората. Да бъдем положителни и да творим положително към околните, към другите, към заобикалящия ни свят - на това се пробвам да науча и Олимпийците... "
Стефка Великова

Чрез активността си през годините, Великова се трансформира в образец за млади и огромни, възпитавайки както състезателен дух, по този начин и поощрявайки развиването на почтеност, организираност и доброта - качества и полезности, върху които НВЛ също желае да подчертава при работата си както във волейболните зали, по този начин и отвън тях.

Пример за това беше самодейността " Зелен картон " през сезон 2022/2023, когато за всеки получен зелен картон от волейболист в мъжкия ни хайлайф, се събираше избрана сума, която в края на сезона беше дарена на центъра обществена рехабилитация и интеграция " Свети Йоан Рилски " в село Горна Малина. Събраните средства поддържаха лятната активност на центъра, а кулминационната точка беше събитието " Зелен картон за Активно лято " с присъединяване на волейболиста с най-вече зелени картони - Стефан Чавдаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР