Нагласата в ГЕРБ продължава да бъде, че страната трябва да

...
Нагласата в ГЕРБ продължава да бъде, че страната трябва да
Коментари Харесай

ГЕРБ няма настроение за предсрочни избори

Нагласата в ГЕРБ продължава да бъде, че страната би трябвало да чака постоянните парламентарни избори през март 2021 година, а не да се насочи към оставка на държавното управление и предварителен избор, както желаят протестиращите и опозиционните политически сили. Това стана ясно от декларация на парламентарната група на партията във връзка размириците пред някогашния партиен дом.

Всъщност в изказването си ръководещите се обърнаха най-много към Българска социалистическа партия, която наподобява считат за водеща мощ на митингите. „ Снощи престъпни банди, платени от Васил Божков, нападнаха постройката на Народното събрание, заливаха със запалителни течности служители на реда и спокойно протестиращи жители, хвърляха багра по постройката на Народното събрание и желаеха да го щурмуват. Всичко това е част от един сюжет, за който предизвестяваме от няколко дни, най-много вас, които сте най-голямата опозиционни мощ ”, заприказва депутатът Тома Биков към социалистите.

Така обаче единствено провокира мощни викания „ Оставка! ” от лявата половина на пленарната зала. „ Не сме на площада. Да се държим в Народното събрание по този начин, както изиска позицията, в която сме ”, реагира депутатът от ГЕРБ на възгласите. И стартира по-остро: „ Вие съучаствате, волно или несъзнателно, в сюжети на проведена незаконна група, който има една единствена цел... ” Това към този момент напълно вбеси социалистите, които наскачаха от местата си, наобиколиха парламентарната естрада и желаеха от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да отнеме думата на Биков. „ Не назовавам Българска социалистическа партия проведена незаконна група, а Божков ”, опита се да се оправдае ораторът. И продължи: „ Има опит за преодоляване на този митинг и можете да се окажете в сюжет. Не си давате сметка в какво можете да бъдете вкарани от Васил Божков. Предупреждавахме да не превръщате един престъпен проблем в полититически. ”

Биков разгласи, че провокаторите пред някогашния партиен дом превземали митингите: „ Това е лицето на революцията – тези бандити, които бяха пристигнали през вчерашния ден, нямат нищо общо с хората, пристигнали да си изразят позицията, че не са удовлетворени от едно или друго нещо.... В сходни процеси водачеството се поема от мътилката на обществото, от неговата кал... Тези хора не се борят за народна власт и правдивост, а за едни пари, които се пращат от Дубай. ” А най-после указа какви са настройките в ГЕРБ: „ Затова предлагам дебатът да се върне, където му е мястото – в Народно събрание. След 7 месеца ще има парламентарни избори. Властта се взима и дава с избори. Това е гаранцията, че една страна ще върви напред и няма да се връща в годините на политическо принуждение. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР