Наемите на главните търговски улици в големите градове в България

...
Наемите на главните търговски улици в големите градове в България
Коментари Харесай

Наемите на главните търговски улици в големите градове у нас се повишават

Наемите на основните търговски улици в огромните градове в България като цяло записват растеж. В София те са 49 евро на кв.м, в Пловдив - 22 евро на кв.м, във Варна - 20 евро на кв.м и в Бургас - 21 евро на кв.м.

При модерните търговски центрове в София посоката на развиване на параметъра е същата. Там наемните равнища са 39 евро на кв.м. за обсъждания интервал. В другите съществени градове стойностите им се резервират без смяна, в диапазона 25 - 27 евро на кв.м, съгласно Colliers и GfK.

Развитието и модернизирането на комерсиалните паркове в страната продължава със постоянни темпове на асимилиране на площи и разширение на микса от оператори.

Движението на наематели на основните търговски улици в София отбелязва нищожно нарастване от 3% през първата половина на 2017 година до 6% през втората, като се следи ясно изразено повишение на наемните равнища по отношение на 2016 година

В най-новия отчет на Colliers за пазара на съвременни търговски площи се отбелязва, че общото предложение в България е 736,860 кв.м. Преобладаващата част от него, в размер от 400,660 кв.м, е концентрирано в София.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР