Наемателят на барикадирания хотел „Виго” в Несебър търпи чутовни загуби

...
Наемателят на барикадирания хотел „Виго” в Несебър търпи чутовни загуби
Коментари Харесай

Управителят на барикадирания хотел, пълен с туристи, проговори за кошмара

Наемателят на барикадирания хотел „ Виго” в Несебър търпи чутовни загуби поради бруталната обсада с микробуси.

„ Положението е нетърпимо! Много от туристите ни, като видят какво се случва, анулират почивките си. Опитвам се да беседвам с тях, само че не всички влизат в състояние. Търпим ежедневни загуби за хиляди левове.

От 300 кревати сега заети са единствено 100 и повода е напълно грубото осъществяване с блокирането на хотела”, разяснява пред Флагман.бг Татяна Бастрева, шеф на 4-звездния хотел, представител на наемателя.

Връщат ли се мутренските години и в Несебър? Ето по какъв начин осъмна цялостен с туристи хотел СНИМКИ

Тя посочи, че преди да сключат контракта за наем, са ревизирали посредством юристите си разногласието за собствеността. Уверена е, че компанията, с която е подписала контракт имала право да се разпорежда с комплекса. Таня Бастрева се е срещнала в елементи с юридическия проблем, само че към този момент отхвърля да разяснява връзките сред двамата съдружници Огнян Найденов и Илко Десподов.

Договорът на представляваната от нея компания "Ариес 1973 " ЕООД на Емил Веселинов Бастрев бил с "Виго груп " ООД, представляван от Димитър Илиев и благосъстоятелност на две други юридически лица.

„ Ние сме наематели на хотел „ Виго”, правилни сме и опитваме да вършим бизнес, само че попадаме в необикновена обстановка за нас – на спор сред двама съдружници. Хотелът е благосъстоятелност на една компания, а земята в „ Кокалу”(местността в Несебър, където е построен комплексът, б.а.) – на друга. Не е моя работа да се меся в техния спор, само че ние си имаме безупречен контракт със притежателя на сградата”, разяснява Татяна Бастрева.

Управителят на хотел „ Виго” е алармирал органите на Министерство на вътрешните работи, Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, Община Несебър, само че не получила никаква поддръжка.

Дори паякът отказал да вдигне колите, които са блокирали входа, а часове, откакто си потърсила правата били пратени още няколко микробуса, които да затапят северния вход и всички спешни изходи. В момента било невероятно да влезеш с куфар, или по-голяма чанта в хотела, посочи Бастрева.

„ Хотелът е обект с публично значение и би трябвало да има достъп. Това е записано в Закона за туризма. Ако недай Боже стане случай в хотела – няма от кое място да мине кола за спешна помощ или носилка. Да не приказваме за пожарна.

Всички спешни входове са блокирани, в случай че го направя с мой автомобил – цялата тежест на закона ще се стовари върху мен, само че тъй като е заплетена благосъстоятелност и никой не подхваща мерки”, недоволства шефът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР