Надзорниците на държавната Българска банка за развитие (ББР), на които

...
Надзорниците на държавната Българска банка за развитие (ББР), на които
Коментари Харесай

Надзорниците на ББР отговориха с отворено писмо на критиките на Пулев

Надзорниците на държавната Българска банка за развиване (ББР), на които отрасловият длъжностен министър на нововъведенията Александър Пулев понижи заплатите, дадоха отговор с отворено писмо до него.

В писмото двама от членовете на Надзорния съвет на ББР - Валентин Михов и Васил Щонов, акцентират, че не са заели тези постове, с цел да припечелят някой лев, а за да помогнат банката да извършва задачата, за която е основана - да кредитира дребни и междинни предприятия. Двамата подчертават, че до момента в който са в надзора на ББР, няма да разрешат банката да се върне към старите порочни практики. И приканват служебното държавно управление да не взе участие в предизборната акция.

Михов, Щонов и третият надзирател - Стамен Янев, бяха на назначени в Надзорния съвет на ББР преди година от тогавашния длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков.

Сегашният длъжностен министър на нововъведенията Александър Пулев, който дава отговор за ББР, разкритикува преди дни бавното разпределяне на заеми от страна на банката, както и прекомерно ниските суми на финансиране. Пулев разгласи, че отговорни за това са надзорниците, макар, че те не отговорят за оперативната активност на институцията. Той заяви, че ще понижи петкратно заплатите на членовете на надзора до 2000 лева, само че в това време ще назначи нови хора в него. Министърът показа и нови начинания за активността на държавната банка, които да разрешат тя да взе участие като съкредитор на големи планове, както и да насочи запас за кредитиране на компании през Българска фондова борса.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР