Надявам се всички да проявим разум и разбиране и да

...
Надявам се всички да проявим разум и разбиране и да
Коментари Харесай

БСП: Усилията ни да съставим кабинет не се оценяват адекватно

" Надявам се всички да проявим разсъдък и схващане и да побързаме с актуализацията на бюджета. " Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на плана на решение за редуциране на периода за оферти сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета.

" След като президентът Радев връчи на коалиция " Българска социалистическа партия за България " третия мандат за сформиране на държавно управление, поставяме старания да създадем трайно болшинство в Народното събрание и постоянен кабинет с две цели - да има работещ парламент, това държавно управление да посрещне рецесиите, които връхлитат България и това болшинство да стартира същинската смяна на досегашния модел на ръководство, за което се обявявахме. От обстоятелствата, които виждате в последните дни, напъните ни към този момент не биват оценени съответно от сътрудниците, които поканихме на диалози, макар нашата диалогичност, самообладание, апел за разсъдък и отговорност пред страната и народа. Особено комплициран става този диалог след вчерашната позиция на " Демократична България " въобще да не дойдат на диалози и там да заявят намерено мнението си ", сподели още Корнелия Нинова. Тя разясни, че през днешния ден Българска социалистическа партия ще изчака срещата с парламентарната група на " ИТН ". " Ще чуем и тяхното мнение, само че до момента в който текат тези диалози, ние разбираме отговорността, която носим в този миг върху себе си за положението на страната ", добави тя.

Лидерът на левицата уточни, че Българска социалистическа партия не може да държи мандата безпределно. По думите й актуализацията на бюджета е извънредно нужна и значима, с цел да могат да се преизчислят пенсиите, да обезпечат средства за лекари и медицински екипи, пари за медикаменти, средства за запазване на границата, както и поддръжка за бизнеса. " Проявете разсъдък, проявете отговорност, дано приемем актуализацията на бюджета на второ четене, с цел да не оставаме страната в спешно положение ", прикани Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР