Надпреварата за работеща ваксина срещу COVID-19 продължава, като дори от

...
Надпреварата за работеща ваксина срещу COVID-19 продължава, като дори от
Коментари Харесай

Клиничните тестове на българската ваксина срещу COVID-19 започват след Нова година

Надпреварата за работеща ваксина против COVID-19 продължава, като даже от българска страна бележим прогрес. Българската ваксина ще навлезе в изпитателния си период след Нова година, съгласно доцент Пенка Петрова от Българска академия на науките.

„ Нашата протеинова ваксина се е съсредоточила върху генома и би трябвало да работи против всички варианти “, сподели доцент Петрова пред Българска национална телевизия.

Тя удостовери още, че тестванията върху имунизациите на Astra Zeneka и тази на съветската фармация носят позитивни резултати.

У нас през днешния ден отчетохме връх от 436 новозаразени за денонощие, което, съгласно учения, се дължи най-много на разхлабените ограничения и завръщането на учениците в учебно заведение. Но положителната вест е, че вирусът става все по-малко гибелен, което се дължи на забавените разновидности, с което той се приспособява по този начин, че просто да бъде по-заразен.

Има проучвания, доказващи, че хранителният режим дава своето отражение върху способността на организма да се бори с вируса. Липсата на задоволително селен е рисков фактор, което до известна степен изяснява и устойчивостта на българите, които постоянно употребяват храни, като пшеница, овес и ръж, които са богати точно на този детайл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР