Надпреварата във въоръжаването на подводници става все по-оспорвана, след като

...
Надпреварата във въоръжаването на подводници става все по-оспорвана, след като
Коментари Харесай

Китай разработва неоткриваема ядрена подводница по руска технология

Надпреварата във въоръжаването на подводници става все по-оспорвана, откакто Китай се впуска в производството на които евентуално за първи път ще съставляват предизвикателство за напъните на Съединени американски щати и съдружниците им да ги наблюдават, оповестява " Ройтерс ".

Анализатори и районни аташета по защитата виждат от ден на ден доказателства, че Китай е напът да вкара в употреба своята подводница с балистични ракети " Тип 096 " преди края на десетилетието, с основни усъвършенствания във връзка с нейната безшумност, реализирани отчасти чрез съветска технология.

Изследване, разисквано на конференция през май във Военноморския лицей на Съединени американски щати и оповестено през август, предвижда, че новите плавателни съдове ще бъдат доста по-трудни за следене.  

" Тип 096 " ще са призрачен сън. Ще бъдат извънредно сложни за разкриване ", предизвести някогашният подводничар и военноморски анализатор на техническото разузнаване Кристофър Карлсън.
 Китай с нов клас атомна подводница?
Китай с нов клас атомна подводница?

Скорошни сателитни фотоси ускориха съмненията за това

Усилията за следене на китайските подводници с нуклеарен мотор и балистични ракети, известни като SSBN, са измежду главните аргументи за увеличеното разполагане на сили и планирането на дейности за въздържане от Военноморски сили на Съединени американски щати и армиите на други страниОчаква се тези дейности да се засилят, когато " Тип 096 " влязат в употреба.

Китайският флот рутинно прави въоръжени патрули за нуклеарно въздържане със своите по-стари плавателни съдове " Тип 094 " от остров Хайнан в Южнокитайско море, заяви Пентагонът през ноември.

Подводниците " Тип 094 " са въоръжени с най-модерната китайска ракета JL-3, само че се смятат за релативно шумни - главен минус за военните подводници.

Подводницата " Тип 096 " обаче ще прилича най-съвременните съветски подводници във връзка с стелт технология, радари и оръжия. Подобрените качества ще окажат " дълбоки " последствия за Съединени американски щати и техните съдружници в Индо-Тихоокеанския район.

В годишните отчети на Пентагона за китайската войска се съдържат сателитни фотоси, направени през предишния ноември в новата китайска корабостроителница " Хулудао ", които демонстрират част от корпуса на огромна подводница, които се обработват. Според отчета подводниците би трябвало да бъдат подготвени до 2030 година
 Северна Корея показа първата си тактическа подводница с нуклеарно оръжие
Северна Корея показа първата си тактическа подводница с нуклеарно оръжие

Церемонията по откриването идва, когато Северна Корея ще означи 75-ата годишнина от основаването си

Изследването разказва и евентуални пробиви в характерни области, в това число помпено-реактивно задвижване и вътрешни устройства за заглушаване, основани на " имитираща иновация " на съветската технология.

Този модел подводници евентуално ще бъдат доста по-големи от " Тип 094 ", което ще им разреши да разполагат с вътрешен " сал ", инсталиран върху комплицирани гумени опори за понижаване на шума от мотора и други звуци, сходно на съветските планове.

Карлсън съобщи, че не има вяра Китай да се е сдобил с " перлата в короната " на Русия - най-новата ѝ технология - само че ще създаде задоволително сложна за разкриване подводница, сравнима с усъвършенствания модел " Акула " на Москва.

" Трудно ни е да открием и проследим усъвършенстваната " Акула ", призна Карлсън.

Според него Пекин, сходно на Москва, ще държи своите подводници SSBN в границите на защитни " бастиони " край крайбрежията си, употребявайки неотдавна укрепени владения в оспорваното Южнокитайско море.
 Тайван показа първата си лично създадена подводница
Тайван показа първата си лично създадена подводница

Програмата за локални подводници се основава на опит и технологии от няколко страни - пробив за изолирания Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР