Надеждите на Германия за ефективност на санкциите, наложени на Русия

...
Надеждите на Германия за ефективност на санкциите, наложени на Русия
Коментари Харесай

В Германия констатираха провал на санкциите спрямо Русия, поне досега

Надеждите на Германия за успеваемост на глобите, наложени на Русия поради обстановката в Украйна, бяха " попарени ". Това, както написа немският вестник Welt, се потвърждава от индикаторите за външната търговия на Германия с Руската федерация - които индикатори не престават да порастват, макар ембаргото на Европейски Съюз върху въглища, злато, стомана и водка.

Изданието, базирайки се на публикация във вестник Süddeutsche Zeitung, отбелязва, че задачата на глобите на Западните страни по отношение на Русия е била " не да слагат на колене съветския президент Владимир Путин, а да изпратят сигнал ".

Според Welt обаче, Русия надали ще се вслуша в подобен " сигнал ". В същото време вестникът напомня, че " Европейски Съюз ограничи или разгласи ограничавания върху вноса на доста артикули от Русия: от въглища, стомана, дървен материал и цимент, до риба, спиртни питиета и злато ".
 Германия премисля позицията си за нуклеарните централи: Последните 3 уреди може да продължат работа
Германия премисля позицията си за нуклеарните централи: Последните 3 уреди може да продължат работа

Тя разчита на природен газ от Русия, който съставлява 35% от вноса на гориво в страната

Но всички тези ограничавания явно се компенсират - най-малко в тази ситуация с Германия - от процъфтяващия бизнес с съветския природен газ, отбелязва Welt. Намаляването на доставките на газ от Русия, се споделя в публикацията представена от ТАСС, е обезщетено даже допълнително, от доста високия растеж на цените на синьото гориво.

По данни на Федералната статистическа работа на Германия, единствено за юни съветският газ е коствал на Германия 3,5 милиарда евро. Тази сума по отношение на май нараства с 5%, а по отношение на юни предходната година има скок с 39%. А за цялата първа половина на годината, приходите на Русия от търговията с Германия възлизат общо на 22,6 милиарда евро, което е повече даже от рекордната до момента 2012 година. Посочената сума на приходите е с най-малко 52% повече от 2021 година, акцентира Welt.

По този метод, приходите на Русия от експорт за Германия - чисто математически видяно - покриват огромна част от военните разноски на Москва в Украйна. И макар понижението на физическия импорт на съветски газ в Германия с 30%, задачата на глобите не е реализирана.
 Германия е на прага на криза
Най-голямата стопанска система в Европа е на прага на криза

Заради опасността от дефицит на газ и високите цени на енергията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР