Надеждите към новия парламент са големи, а залогът съдбовен. Това

...
Надеждите към новия парламент са големи, а залогът съдбовен. Това
Коментари Харесай

Радев от трибуната на НС: Надеждите към новия парламент са големи, а залога съдбовен

Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът съдбоносен. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на 47-ото Народно заседание.

" Трябва да осмислим задачата, която хората ви разпоредиха, изпращайки ви тук. За пръв път в границите на годината образуваме трето Народно заседание. Предишните два състава на Народното събрание живяха малко, само че от тяхната естрада се чуха неуместни истини и се повдигнаха значими въпроси. Но, те не съумяха да образуват болшинство и да излъчат кабинет ", напомни президентът

Пред новите депутати Румен Радев напомни, че българското общество " още търси излаз от корупционното статукво, само че то към този момент е споделило " не " на превзетата страна и на авторитаризма ". " Време е за народен консенсус, който да съдържа значими цели, които да върнат на българите законността и справедливостта ", моли от парламентарната естрада Румен Радев.

Нужен е политически консенсус на реформаторските сили, от нуждата за реформаторско ръководство. От него зависи да имаме държавно управление, зависи ориста на политическата система, която не може да понесе следващи предварителни избори, добави президентът. Трябва да създадете условия за възобновление на свободното слово като поръчител на прозрачността, да върнете жителите в ръководството, да усъвършенствате изборния развой. Загубата на доверие в политическата класа пролича в отдръпването от урните. Ние не можем повече да допуснем пилеене на историческо време, нито да сме подвластни на популизма. Обществото чака най-накрая актуализация на изборните описи преди броя на гласоподавателите да е надхвърлил броя на популацията, сподели още президентът.

Ако Народното събрание не успее с промени в прокуратурата в обозрим период, то предишното ще потърси политически реванш. Без правдивост и правда всички положителни планове са обречени на неуспех, сподели още Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР