Надежда УШЕВАМлада, красива и амбициозна. Всички я наричат Нори. Това

...
Надежда УШЕВАМлада, красива и амбициозна. Всички я наричат Нори. Това
Коментари Харесай

Елеонора Иванова - младата надежда на българското кино

Надежда УШЕВА
Млада, красива и амбициозна. Всички я назовават Нори. Това е чаровното изобретение на Театър " София " Елеонора Иванова, която, откакто приключва НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " в класа на проф. Ивайло Христов, практикува специалността интензивно в трупата на столичния спектакъл. 
Кадър от кино лентата " Чалга "
Съвсем скоро Нори направи огромния си кинодебют във кино лентата " Чалга " на Мариан Вълев, а преди този момент - в " Шекспир като улично куче " на Валери Йорданов. Тя е първата актриса, която печели Наградата за полет в изкуството, 2023 година, на фондация " Стоян Камбарев ". Пробив на телевизионния екран реализира с ролята на Поли в престъпния сериал " Братя ". Има присъединяване в дълго чакания трилър " The Wheels Of Heaven " ( " Небесните колела " ) на английския режисьор Бен Чарлз Едуардс. Там Нори си партнира с холивудските звезди Мики Рурк и Гари Стреч. На въпроса ми " Какво научихте от тях? ", Иванова сериозно дава отговор, че има доста неприятно британско наречие... 
В момента светлокосата актриса се готви за новото си предизвикателство в спектакъла " Перфектни непознати " по известния филм на Паоло Дженовезе. Премиерата е на 25 май в Театър " Сълза и смях ". Макар ролята й там да е къса, Елеонора се вълнува от контакта си с публиката и е признателна за срещата си с режисьора Стайко Мурджев, с който работи за първи път. 
" Честно казано, присъединяване ми в спектакъла е не повече от минута и задачата ми не е доста комплицирана, дори се припознах и не съм изпитвала огромни усложнения ", признава пред ДУМА Иванова. Тя добавя, че в този момент се усеща по-скоро в ролята на фен: " Не беше ми се случвало да виждам в профил по какъв начин протича реализацията на един театър, а в този момент следя целия развой и ми се коства доста потребно ". По отношение на режисьора Стайко Мурджев, Нори споделя, че до момента не е работила с него, само че персонално доста й подхожда методът му на решения. " Взискателен е, а мен това ме пали ", споделя 24-годишната актриса, която предходната година направи същински възторг с ролята си в " Лулу " от Франк Ведекинд, режисьор Крис Шарков.
Елеонора прибавя, че > се сбъдва фантазията й да работи като актриса  > Кадър от " Шекспир като улично куче "
и да прави тъкмо това, което най-вече обича. Питам я кой й подава ръка първоначално по пътя на реализирането й в професионален проект. " Моите родители и моите другари, които към този момент не са доста. Винаги мога да разгадавам на тях. Също по този начин ориста ме е срещала и продължава да ме среща с актьори, които оприличавам като свои ментори. Едно от най-хубавите неща да си част от тази среда са точно хората ", твърди Елеонора, която схваща, че това е тъкмо нейната специалност и е сигурна, че ще се осъществя в театъра и в киното, едвам когато й оферират работа като актриса. " Преди това беше просто цел ", декларира намерено звездата от " Чалга ", която още от дребна посещава театрални школи. 
Мариан Вълев споделя за новото изобретение на българското кино, че е най-хубавата млада актриса. В неговия филм " Чалга ", който върви по кината с огромен триумф, тя играе основната героиня Барбара. Момичето желае да стане известна певица и е готово на всичко, с цел да реализира задачата си... " Много съм признателна на Мариан за думите и за цялата поддръжка и религия. Мариан Вълев е извънредно въодушевяващ актьор за мен. Срещата с него беше доста мотивираща, тъй като видях в деяние човек, който в действителност мощно гори в работата си. Този развой беше сложен за мен, само че ме научи на доста неща. Имаше дни, в които в действителност бях на лимита на силите си, само че се събуждах все по-мотивирана и кипяща от сила. Това беше с помощта на Мъро и на екипа, който беше събрал ", споделя Иванова. 
Публиката я познава и от функциите й във филмите " Пакет по път " на режисьорката Елена Хрант, в ролята на Влогърка; " Страх " на режисьора Ивайло Христов, в ролята на Бежанка. Не по-малко впечатляващи са и театралните й превъплъщения в " Пътят към пъкъла ", " Отровата на любовта ", " Търси се положителният ", " Клоунизация ", " Времето е спряло ", " Ние, врабчетата ", " Тирамису ", " Феята от захарницата ", " Игри в задния двор "...  
Кадър от сериала " Братя "
Наскоро се оказа и един от петимата млади актьори, номинирани тази година за влиятелното отличие на фондация " Стоян Камбарев ". Нори е първата актриса, която печели Наградата за полет в изкуството. " Това е огромно самопризнание и за всеки прохождащ актьор е хубаво да знае, че има хора, които са повярвали в него. Както сподели от сцената Деси Тенекеджиева, тази премия е късмет и аз считам да се възползвам от него ", уточни Иванова.  
Тя е притежателка и на наградата " Най-най-най ", който възпитаниците на Театралната академия дават на изключително заслужилите си сътрудници. Елеонора става > първата носителка, удостоена със стипендията на името на Стефан Данаилов > Казва, че има възприятието, че той бди над нея... А познавала ли го е персонално? " Не го познавах ", споделя актрисата. " Ще ми се да го бях познавала персонално, това е човек, който е оставил огромна диря след себе си. Неговите възпитаници и близки хора, които носят неговия дух, го поддържат с тази стипендия. Това отличие. И освен пазят духа му, ами и го предават нататък - на нас, тези, които не сме имали опцията персонално да черпим от него ", декларира Иванова, която крие и други гении и умения, част от които - добити още от детството й. 
Обожава да рисува и доверява, че в последно време все по-често го прави. Зарежда се от синевата и другите настроения на необятното море. " Вълнувам се за лятото, доста обичам морето и свободата, която то ми носи. Морето има магическото свойство да отмива всичките ми паники ", счита новоизгряващата кинозвезда, която след дългия и претрупан ден държи да намира време и за себе си, и за обичаните хора. " Ако това не се случи, просто си го извършвам кражба ", споделя с усмивка Нори, която в действителност наподобява и се усеща щастлива, тъй като животът й сега препуска сред трите обичани неща - театъра, киното и морето.
Да. Морето. Неочаквано за мен, Елеонора разкрива, че отвън еуфорията, блясъка на камерите и представленията на Театър " София ", тя е сбъднала още една своя фантазия - да има каравана на морето! И това й дава опция да прекарва много време в работа към нея, което й носи безпределно наслаждение и я зарежда със сили да покорява нови върхове. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР