Над Западна и Централна България днес ще се развива купесто-дъждовна

...
Над Западна и Централна България днес ще се развива купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Жълт код за дъждове с гръмотевици, възможни са и градушки

Над Западна и Централна България през днешния ден ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В часовете след обяд и преди среднощ има условия в обособени региони преваляванията да са краткотрайно интензивни и обилни по количество.

Вятърът ще стане от северозапад и с него ще прониква студен въздух, температурите в западната половина от страната ще се намалят доста, оптималните ще са 23°-28°.

В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи до 32°-33°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Там на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност; ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Над останалите региони ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР