Над югозападните райони ще има временни разкъсвания на , на

...
Над югозападните райони ще има временни разкъсвания на , на
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 17 октомври

Над югозападните региони ще има краткотрайни разкъсвания на, тук-там до най-вече ясно време. Ще духа слаб, в Източна България сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 6° и 11°. Ще продължи да духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова.

Атмосферното налягане още ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Над Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове по северното крайбрежие към момента ще превалява. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2-3 бала. В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан изток-северозиточен, по високите елементи северозападен вятър. Максималната температура на 1200 ще е към 7°, на 2000 метра - към 3°.

В понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби валежи. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще се покачат. През идващите дни към този момент ще е без превалявания. Облачността постепенно ще се раздира, към сряда и ще понижава, тук-там до най-вече слънчево. Във вторник вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад, само че в средата на седмицата ще бъде с южна съставния елемент, най-вече слаб, в доста региони в нощните часове ще стихва и заран тук-там в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, по Черноморието до към 10°, само че денем от югозапад ще се затопля и дневните ще доближат 15°-20°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР