Над сто души се включиха преди обед в мирен граждански

...
Над сто души се включиха преди обед в мирен граждански
Коментари Харесай

Протест заради окаяната инфраструктура в курортен комплекс Чайка



Над 100 души се включиха преди обед в кротичък цивилен митинг против положението на инфраструктурата в курортен комплекс Чайка, която заплашва здравето и живота и прави бизнеса неосъществим.

В комплекса няма сметосъбиране, пощенски услуги, улични табели.

Същевременно в района  налозите не се разграничават от налозите в централните градски елементи.

Чуйте повече от анкетата на Ваня Славова с протестиращи жители:

Протестиращите поданици на курортен комплекс Чайка “ обявиха още, че имат подготвеност за повече митинги и в бъдеще, в това число блокиране на пътя Варна-Златни пясъци.



Изсичат се всеобщо дърветата в региона, изникват големи здания, а за общата инфраструктура никой нищо не прави, алармират локалните: нито общината, нито страната, макар множеството обещания през последните над 20 години.

Чуйте още за възмущението на хората:


За казуса със свлачището Трифон Зарезан също стана дума по време на днешния митинг.

За неналичието на контейнери за разделно сметосъбиране, за възмущенията и усещанията на туристите, чуйте в прикачения звуков файл:

Преди повече от две години по Оперативна стратегия (ОП) “Опазване на околната среда 2014-2020 " започва работата по план № BG16M1OP002-1.005-0006. Проектът е за подготовка и осъществяване на план с развиване на инфраструктурата за отпадни води и агломерации кк Златни пясъци, община Варна.

Обектът е “Инженеринг - Частично създаване, реорганизация и рехабилитация на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура “Ален мак ", гр. Варна ". Общата стойност на плана е 37 150 155 лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и от държавния бюджет.

Ремонтните действия обгръщат ул. " Боян Бъчваров “ и ул. " Янко Славчев “ (находящи се в региона на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици.

Днес, повече от две години след началото на тези действия, положението и на двете улици е пагубно. Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са повече великански кръпки, в сравнение с възобновена пътни настилки. На места има подли пропадания, образували са се големи и доста рискови дупки, които не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че основават съществени предпоставки за произшествия. Труднодостъпни и сравними с трасета за офроуд са и улиците “Боян Бъчваров " и “Петър Попов " в региона. Няма метод даже към плажната линия, безвреден за шофиране и напредване.

Уличната мрежа в региона в допълнение е тежко компрометирана и от чести поправки на ремонтите, които се постановат от водопроводни и други инфраструктурни повреди.

Градският превоз е мощно усложнен да обслужва пълноценно спирките в региона, защото маневрирането на рейсовете е голямо тестване без да настъпят вреди и вреди по тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР