Над повърхността прозира спазване на обещание от страна на акад.

...
Над повърхността прозира спазване на обещание от страна на акад.
Коментари Харесай

Светлин Тачев каза защо Борисов демонстрира доминация

Над повърхността прозира съблюдаване на заричане от страна на акад. Денков. Под повърхността обаче се вижда напън върху ГЕРБ да се придвижват по-бързо, да тръгнат договарянията за ротация. Борисов сподели доминация. Всички приказки, които изрича, за нови изброи, за строшаване на болшинството – са проявление на доминация. Относно президента Радев – преди седмица сподели, че ще им даде задоволително време да се схванат. Между всички страни надвива желанието за съгласие. Това съобщи политологът Светлин Тачев в NOVA News.

Нито една партия не е подготвена за предварителни изброи и подвигат залога. В опозицията също няма предпочитание да са съпротива. Самите жители не са подготвени за нови избори и са по-склонни да одобряват едно сходно държавно управление да продължи да съществува, уточни още Тачев. 

Политологът бе безапелационен, че договарянията сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ ще се случат. " Това напрежение беше ненужно. Необходимо е да има повдигане на залога, с цел да могат да реализират задачите си. Но остава усещането, че всичко се прави за разделяне на властта ", сподели още той. 

Относно подписването на съдружно съглашение, политологът съобщи: " При едно съглашение всеки получава отговорността, която би трябвало да носи. Досега всичко беше малко размито. Едно съглашение усилва стабилността. Ако се стигне до предварителни избори – най-вероятно ще се случи същото ". 

По думите му при нови избори мъчно би могло да се направи сходен формат на ръководство, тъй като " към този момент някой е протегнал ръка на държавното управление ". Според него новият кабинет ще бъде определен още с първия мандат. " Преди девет месеца сформираха държавното управление с мандат на ПП-ДБ. ГЕРБ ще желае в този момент това да се случи с първия мандат. За тях е значимо Министерство на външните работи да е тяхно. Това са нещата, на които залагат ", означи политологът.

Там където има промени в Министерски съвет ще е към министри към които е имало проблеми или  скандали. Това са лични трансформации, които можем да гадаем дали ще се случат или не, добави още той.

Ако ротацията мине това държавно управление може да издържи цялостен мандат, означи Тачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР