Над половин милион евро е вложила пловдивската фирма Димитър Маджаров

...
Над половин милион евро е вложила пловдивската фирма Димитър Маджаров
Коментари Харесай

Млечна фирма вложи милион лева в нова производствена линия

Над половин милион евро е вложила пловдивската компания " Димитър Маджаров " в напълно нова линия на произвеждане на прясно мляко, оповестиха от компанията, в чийто подбор до момента липсваше единствено този подукт.

Инвестицията е за апаратура за ледена вода за изстудяване на млякото и автоматизирана българска линия за бутилиране на млякото. Шестдесет % от вложенията са лични средства, а останалите – дотация по европейска стратегия за развиване на селските региони.

Инвестицията в новата линия артикули е направена макар сериозните последици от ковид за бранша, където се конкурират над 200 мандри, а хотели, заведения за хранене и кафенета за известно време затвориха порти. Млечните артикули са втората най-голяма категория в хранителната промишленост у нас, след бранша за произвеждане на самун и тестени произведения, и от " Димитър Маджаров " изследват цели две години потребителскита усети, да създадат проби и да провеждат процеса на произвеждане.

В резултат на пазара са четири типа прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час.

Суровината за всички пресни млека на „ Димитър Маджаров “ е 100% българска, единствено от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-98 С), при която се унищожават единствено патогените и се резервират потребните качества на млякото. Не се прибавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти, показва сдружението. Прясното мляко има мирис на домашно. Произвежда се при изключителна хигиена, с цел да се избегне и най-малкият риск от замърсяване. В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от следена плантация, където животните се хранят на свободна паша най-малко 9 месеца годишно в екологично чист регион. Прясното мляко е без консерванти и може да се заквасва с българска закваска от кисело мляко по БДС стандарт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР