Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити

...
Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити
Коментари Харесай

Откриха контрабандни бижута за над 70 000 лева на Капитан Андреево

Над половин кг златни и близо 3 кг сребърни украшения откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " при две инспекции при започване на месец декември.

На 3 декември на пункта идва рейс с турска регистрация, в който пътували лидерът и 19 пасажери от Турция за Румъния. При осъществена инспекция полицейските чиновници намират в един от пасажерите - турски жител, златни бижута с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лв..

На идващия ден при инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ групажна стока, са открити 178 сребърни пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на транспортното средство. Експертизата демонстрира, че накитите са с общо тегло 2998 грама и са на стойност 17 988 лв..

Контрабандно пренасяните златни и сребърни произведения са арестувани. На пасажера в рейса и на водача на камиона са формирани актове по Валутния закон.

От началото на годината досега на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " митническите чиновници са задържали близо 136 кг златни и сребърни произведения. През миналия месец при инспекция на рейс, в два особено построени тайника, бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни произведения на стойност над 175 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР