Над пет години минаха, откакто феновете на Под прикритие“ видяха

...
Над пет години минаха, откакто феновете на Под прикритие“ видяха
Коментари Харесай

Захари Бахаров обявява война на Куката

Над пет години минаха, откогато почитателите на " Под прикритие “ видяха за финален път Иво Андонов и Куката един до друг в паметния престъпен сериал. Разчитайки на тази братска връзка, продължението на най-успешния сръбски филм в последните 2 десетилетия " Южен вятър “ този път обръща залога и изправя актьорите Захари Бахаров и Мариан Вълев един против различен.

" Ускорение “, под какъвто надпис върви второто кинозаглавие от поредицата, прави ще българската си премиера относително късно (от 4 февруари). Филмът към този момент изгря по екраните в страни като Сърбия и Хърватия. А даже още преди десанта на наша територия, той към този момент жъне по-големи триумфи от своя предходник. От международния боксофис " Ускорение “ е събрал доходи от 2 561 775 $, сочи информация на " Монитор “ в портала Box Office Mojo. Сумата е с над 196 хиляди $ по-голяма от общия международен боксофис на първия " Южен вятър “ (2018).

В годините, минали сред двата кино лентата, режисьорът и абстрактен мотор на целия план – Милош Аврамович, съумя да постави основите и на сериал със същото име. Първият му сезон към този момент бе излъчен, като следва да излязат и нови епизоди. Събитията в " Ускорение “ поемат щафетата точно от първите серии и задават тона за идващите.

Сценарият на премиерния филм нарежда добре познатия ни към този момент кадър на белградската автомафия Петър Мараш (Милош Бикович) в епицентъра на значима избавителна акция. Заедно с дясната си ръка – Бачо (Миодраг Радонич), потеглят по стъпките на изкушения от ъндърграунда по-малък брат Мараш – Ненад (Лука Гърбич). А по пътя ще би трябвало още веднъж да се изправят и против българската мафия.

И в " Ускорение “ Аврамович внедрява сполучливо сюжетна линия, обвързвана със страната ни. Това му донесе триумф още с първия филм, където с присъединяване се разписаха Христо Шопов и Ивайло Захариев. Към актьорския състав се причисли и Александър Сано в сериала, а тук на екрана се появяват Бахаров, Вълев, Асен Блатечки, Мак Маринов и Руси Чанев.

Сянката на Димитър (Шопов) продължава да тегне над мафията и от двете страни на сръбско-българската граница и в " Ускорение “. Въпреки че намира гибелта си, той е духът, който продължава да преследва огромния брат Мараш. И по пътя взима със себе си голям брой косвени жертви.

От другите клонове на българския ъндърграунд пък са ситуирани Бахаров (Кирил) и Вълев (Чавдар). А до момента в който единият от тях ще желае да стъпи в обувките на Димитър, другият ще сплоти сили със сърбите.

В " Ускорение “ Бахаров е леден, все по този начин нечовечен, както феновете – и тук, и в западната ни съседка – го помнят още от " Под прикритие “. Вълев, който почитателите и до момента назовават в резюме Куката, пък прави страхотна роля като " приятелски “ водач на незаконната си формация.

Цялото българско наличие в действителност дава в допълнение тежест на " Южен вятър 2 “, а по всичко проличава, че част от актуалните ни звезди могат да се завърнат и за идващите продукции от франчайза.

Междувременно единствено след броени месеци ще стартират фотосите и за втория сезон на сериала. Шокиращите събития и отвореният край от " Ускорение “ ще държат в непрекъснато напрежение феновете. Клапата ще щракне напролет, като в допълнение информация за плана следва да бъде оповестена на по-късен стадий.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР